Kasa yere düştü ve bilgisayar yavaşladı

Daha fazla  
Merhabalar. Dün kasam yan düştü. Kasa zaten yerde olduğu için bir hasar olacağını zannetmiyordum ama bilgisayar yavaşladı. Bu sabah kasanın içini açtım işlemcinin yerinden biraz kaymış olduğunu fark ettim, onu düzelttim. RAM, ekran kartında bir sorun yoktu tekrar takıp çalıştırdım bu sefer bilgisayar daha çok yavaşladı. Biraz araştırdım HDD'den kaynaklı olabileceğini öğrendim. HDD'de hasar var mı diye test yaptım. HDD'de hasar gözükmüyor:

0.png

Okuma hızı testi yaptım (HDD 500GB 7200RPM). 7200 RPM'e göre yavaş gözüküyor:

2.png

Alttaki görsel ise YouTube'dan video izlerken. 2MB'a kadar düşüyor. PC 13 belki 14 yıllık. PC'yi sadece ders çalışmak için kullanıyorum ( yaz sonuna doğru bir laptop alacağım) o yüzden bana 720p 2X hızında video izleyebileyim yeter. Ama şu an 720p de bile bilgisayar donuyor. HDD'nin içerisinde sadece hiçbir şey yok, 475GB boşta. Ne yapmalıyım? Bu arada HDD'yi 1 yıl önce falan aldım, aldığımda bana şeffaf bir poşet içinde gelmişti, içinden fatura vs çıkmamıştı garantisi var mı bilmiyorum.

3.png

Merhaba. Hocam, PC kasası çalışırken yana doğru devrilmişse çalışan en hassas mekanik parça HDD olduğu için içten mekanik bir hasarının söz konusu olduğunu düşünüyorum. Çünkü HDD'ler mekanik şoklara karşı her zaman çok hassastır. Bu sarsıntıyla gevşeme olabilecek geçmeli tüm soketli geçme bağlantılarını her ihtimale karşı RAM, ekran kartı, SATA kablolarını söküp yeniden yerlerine takın. PC güç kabloları da (molex gibi) buna dahildir. Zaten normal haline göre örneğin data okuma hızlarında bir düşmenin olduğu görülmüştür Elinizde başka masaüstü HDD varsa onunla da deneme yaparak ayni olumsuz durumun görülüp görülmediğine bakın. Garanti süresi halen devam ediyorsa mutlaka garanti belgelerini, fiş, irsaliye, fatura, vb. bularak garantiyle verip değişilmesini talep edin. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Başlarken hata kodu veriyor mu?
Düşmeyle yazılıma zarar gelmez.

Zaten eski bir kasa.
SSD alın CD-ROM'u iptal edip takın diyeceğim.
Ancak SATA alacağınız laptopa uyar mı bilemiyorum.
Aklınızdaki dizüstünü atar mısınız buraya?

Başlarken hata kodu vermiyor, şu an hangi laptopu alacağımı bilmiyorum. Bilgisayar mühendisliği okuyacağım o yüzden 3050 Ti'ya da 3060'lı bir laptop almayı düşünüyorum.

Merhaba. Hocam, PC kasası çalışırken yana doğru devrilmişse çalışan en hassas mekanik parça HDD olduğu için içten mekanik bir hasarının söz konusu olduğunu düşünüyorum. Çünkü HDD'ler mekanik şoklara karşı her zaman çok hassastır. Bu sarsıntıyla gevşeme olabilecek geçmeli tüm soketli geçme bağlantılarını her ihtimale karşı RAM, ekran kartı, SATA kablolarını söküp yeniden yerlerine takın. PC güç kabloları da (Molex gibi) buna dahildir. Zaten normal haline göre örneğin data okuma hızlarında bir düşmenin olduğu görülmüştür elinizde başka masaüstü HDD varsa onunla da deneme yaparak ayni olumsuz durumun görülüp görülmediğine bakın. Garanti süresi halen devam ediyorsa mutlaka garanti belgelerini, fiş, irsaliye, fatura, vb. bularak garantiyle verip değişilmesini talep edin. Kolay gelsin.

Eski HDD vardı onu taktım, bütün kabloları söküp taktım, bilgisayarda halen yavaş ama PC'yi düşürdüğüm HDD'ye göre çok daha hızlı. Garanti süresi halen devam ediyor ama garanti belgeleri yok elimde, e- fatura var onunla kabul ederler mi bilmiyorum bir mail atacağım Toshiba'ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı