Giovanni Boccaccio
Decapat
Daha fazla
Merhabalar. Dün kasam yan düştü. Kasa zaten yerde olduğu için bir hasar olacağını zannetmiyordum ama bilgisayar yavaşladı. Bu sabah kasanın içini açtım işlemcinin yerinden biraz kaymış olduğunu fark ettim, onu düzelttim. RAM, ekran kartında bir sorun yoktu tekrar takıp çalıştırdım bu sefer bilgisayar daha çok yavaşladı. Biraz araştırdım HDD'den kaynaklı olabileceğini öğrendim. HDD'de hasar var mı diye test yaptım. HDD'de hasar gözükmüyor:
Okuma hızı testi yaptım (HDD 500GB 7200RPM). 7200 RPM'e göre yavaş gözüküyor:
Alttaki görsel ise YouTube'dan video izlerken. 2MB'a kadar düşüyor. PC 13 belki 14 yıllık. PC'yi sadece ders çalışmak için kullanıyorum ( yaz sonuna doğru bir laptop alacağım) o yüzden bana 720p 2X hızında video izleyebileyim yeter. Ama şu an 720p de bile bilgisayar donuyor. HDD'nin içerisinde sadece hiçbir şey yok, 475GB boşta. Ne yapmalıyım? Bu arada HDD'yi 1 yıl önce falan aldım, aldığımda bana şeffaf bir poşet içinde gelmişti, içinden fatura vs çıkmamıştı garantisi var mı bilmiyorum.
Okuma hızı testi yaptım (HDD 500GB 7200RPM). 7200 RPM'e göre yavaş gözüküyor:
Alttaki görsel ise YouTube'dan video izlerken. 2MB'a kadar düşüyor. PC 13 belki 14 yıllık. PC'yi sadece ders çalışmak için kullanıyorum ( yaz sonuna doğru bir laptop alacağım) o yüzden bana 720p 2X hızında video izleyebileyim yeter. Ama şu an 720p de bile bilgisayar donuyor. HDD'nin içerisinde sadece hiçbir şey yok, 475GB boşta. Ne yapmalıyım? Bu arada HDD'yi 1 yıl önce falan aldım, aldığımda bana şeffaf bir poşet içinde gelmişti, içinden fatura vs çıkmamıştı garantisi var mı bilmiyorum.