Kasada çok fazla statik elektrik var

Mirac533

Hectopat
Daha fazla  
Kasada çok fazla statik elektrik var, öyle ki normal telefon kulaklığını önden bağlayıp kullanınca kulağım çarpılıyor (1 kulaklıktan) bunu çözmek için ne yapabilirim? Bilgisayar tahta masa üzerinde bu arada (masanın destekleri demir)

bu arada, kasa genel olarak alümünyum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasada çok fazla statik elektrik var, öyle ki normal telefon kulaklığını önden bağlayıp kullanınca kulağım çarpılıyor (1 kulaklıktan) bunu çözmek için ne yapabilirim? Bilgisayar tahta üzerinde bu arada (masanın destekleri demir)
İlk defa böyle bişe gördüm şaşırdım Çözüldü: Kasada statik elektrik tespiti bunu gördüm heralde seninle aynı gibi

Kasanın içinde falan elektrik kaçağı olmadığına emin misiniz?

Dikkat edin derim. İçerde aşınmış veya ucu kasanın metaline temas eden kablo olabilir. kasaya dokunduğunuzda çarpılıyormusunuz yoksa sadece ön tarafa kulaklık bağladınızda mı sorun yaşıyorsunuz?

Kulaklık kötüyse çarpması normal olabilir. Benimde kulaklıklar kötüydü telefonda sürekli çarpıyordu farklı bir kulaklık kullandım öyle bir sorun yaşamadım. Yinede kasa'nın topraklaması var mı bakmanızı öneririm. Yoksa neler yapılması gerektiğinide araştırabilirsiniz.

Kasanın içinde falan elektrik kaçağı olmadığına emin misiniz?
kasa hp hazır. (bir de pahalı bir sistem ekran kartı sebebiyle o yüzden kasa yüzünden mi bilmiyorum ama ekran kartsız aldım)
Dikkat edin derim. İçerde aşınmış veya ucu kasanın metaline temas eden kablo olabilir. kasaya dokunduğunuzda çarpılıyormusunuz yoksa sadece ön tarafa kulaklık bağladınızda mı sorun yaşıyorsunuz?
çarpılmıyorum, sadece kulaklık çarpıyor ama o kulaklıkla ilgili olabilir, pcnin kasasına dokunduğumda garip bir his geliyor elime, pcyi kapatıp fişi çekip power tuşuna bastığımda tuhaf bir his oluyor gibi elimde ( power tuşuna basılı tutma olayından beri şuan yok, olunca yine güncelleyeceğim )

edit: kulaklığı takınca yeniden o his belirmeye başladı, belki kulaklık sıkıntılıdır

Başka kulaklık varsa elinde bir de onunla dene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı