Kasada önemli olan sıcak havanın atılması mı yoksa yeni soğuk hava alması mı?

bnymn18

Kilopat
Katılım
25 Şubat 2017
Mesajlar
155
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web Tasarım - Bilgisayar Teknisyeni - Halkla İlişkiler Uzmanı
Merhaba arkadaşlar. Bende Xigmatek frontliner en 88 model kasa var. Ön tarafta 2 adet içeriye soğuk hava alan ve arkada ise bir egzoz fanım mevcut. Aynı zamanda kasanın üstünde 2 tane daha boş fan yuvası var (14cm) bu boş yuvaları birisine yeni fan almak istiyorum. Yeni bir sistem parçalarına geçtiğim için kasaya yeni bir fan daha eklemek istiyorum sebebi kasanın içerisinde fazlaca sıcak hava oluyor. Demek istediğim şu ben AMD R7 5700X ve MSI 4070 serisine geçtim. Ekran kartımda 60 dereceyi geçtiğini daha görmedim ancak işlemci 77-80 derece bandına çıkabiliyor ve kasadan bayağı sıcak hava geliyor. Bende bu durumu içeriye soğuk hava vererek soğutmak mı yoksa yeni bir egzoz sistemi kullanmak mı mantıklı olur diye sizlere sormak istedim. İşlemci soğutucumdan memnunum. Markası ise
Xigmatek Air Killer Pro siyah LGA1700
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dışarıdan içeri kendi müdahaleniz dışında nasıl soğuk hava vermeyi planlıyorsunuz? Önden giren hava arka fandan çıkış yaparak kasa içinde sirkülasyon yapmış oluyor ve bu da kasanın sıcaklığını düşürüyor. Eğer üste takacağınız fanın yönü dışarıdan içeri yani RAM'lerin üzerine doğru sıcak hava verecekse kasanızı soğutmuş olmazsınız. Üst fanlar hava çıkışı olacak şekilde takılmalı.
 
Önemli olan sıcak havanın dışarı atılması. Sıcak hava dışarı çıkınca atmosfer basıncıyla soğuk hava kasaya giriyor zaten.
 

Geri
Yukarı