Ataberk Karakaş
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
Asus Z690P
İntel İ7 12900K
CORSAIR 32GB (4x8GB) RGB Pro
MSI MPG A850GF 850W +80 Gold
PF360
Samsung 250GB 960 EVO/
Sandisk Plus 1 TB /
1 TB 7200 RPM
Asus Rog Strix RTX 3080
Phanteks P500A RGB
Asus VG248QE 24” 144hz 1ms
Asus VG259QM 280hz
- Meslek
- Aşcı
Merhaba arkadaşlar, imzamdaki sistemi bugün itibari ile RAM'leri alarak tamamladım. Pek tecrübem olmadığı için yapamadığım problemleri sıralıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
1. Montaj yaparken eski RAM'ler ile sıkıntı olmaz iken yeni RAM'leri takınca sıvı soğutmanın tek fanına çarpıyor ve kasaya sığmıyor. Ya sıvı soğutmanın fan sökülmesi gerekiyor yada tek bir vida ile alttan tutturmak gerekiyor ama o şekilde de pek sağlam durmuyor. Görüntüyü bozmamak için tek vida ile tutturdum yapılabilecek bir şey var mı?
2. Klavyem, sıvı soğutma fanları, RAM'leri anakartın yazılımı olan Aura ile kontrol edemiyorum içerisi gök kuşağı gibi oluyor yazılım ile ilgili bir şey bulamadım ve kablolama tecrübem yok. Ne yapabilirim ?
3. Ve son olarak power tuşuna bastığım zaman kasaya güç geliyor ve 2 saniye sonra tüm gücü kesip tekrar başlıyor. Bunu nasıl düzeltirim?
Mobil girenler için sistemi yazıyorum.
- Asus Dual OC RTX 2060 6GB
- ASUS Z390 PRO GAMİNG
- İ7 9700K
- 2X8 16GB 3200 MHz
- SAMSUNG 960 EVO 250 GB SSD
- WD 1 TB HDD
- ZALMAN 600W PSU
- COOLER MASTER MB511 KASA
1. Montaj yaparken eski RAM'ler ile sıkıntı olmaz iken yeni RAM'leri takınca sıvı soğutmanın tek fanına çarpıyor ve kasaya sığmıyor. Ya sıvı soğutmanın fan sökülmesi gerekiyor yada tek bir vida ile alttan tutturmak gerekiyor ama o şekilde de pek sağlam durmuyor. Görüntüyü bozmamak için tek vida ile tutturdum yapılabilecek bir şey var mı?
2. Klavyem, sıvı soğutma fanları, RAM'leri anakartın yazılımı olan Aura ile kontrol edemiyorum içerisi gök kuşağı gibi oluyor yazılım ile ilgili bir şey bulamadım ve kablolama tecrübem yok. Ne yapabilirim ?
3. Ve son olarak power tuşuna bastığım zaman kasaya güç geliyor ve 2 saniye sonra tüm gücü kesip tekrar başlıyor. Bunu nasıl düzeltirim?
Mobil girenler için sistemi yazıyorum.
- Asus Dual OC RTX 2060 6GB
- ASUS Z390 PRO GAMİNG
- İ7 9700K
- 2X8 16GB 3200 MHz
- SAMSUNG 960 EVO 250 GB SSD
- WD 1 TB HDD
- ZALMAN 600W PSU
- COOLER MASTER MB511 KASA
Son düzenleyen: Moderatör: