Kasadan Gelen Bip Sesi

Arkadaşlar merhaba,
Ben sistemi daha yeni topladım. Ama bilgisayar çalışırken bazen kasadan 1 kısa bip sesi geliyor. Aynı ses bilgisayarı her kapattığımda yine geliyor. Bilgisayar açılırken herhangi bir ses yok fakat dediğim gibi çalışırken ve kapanırken geliyor. Asus'a mail attım ve bir kısa bip sesinin VGA algılandı veya klavye algılanmadı tarzı bir uyarı olduğunu yazdılar. Şimdi bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Sistem performansına bir etkisi yok ama insan taktıkça takıyor işte.
Sistemim;
  • Amd Ryzen 5 2600 3.4 Ghz
  • Asus Prime B450M-K anakart
  • Asus Ex-Gtx 1060 6 GB Ekran Kartı
  • Crucial 8 Gb Ballistix 2666 MHz RAM
  • 1 TB WD Blue 7.2k HDD
  • 120GB Sandisk SSD
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Speaker diye bir şey çıkmış olması lazım kasadan, onu anakarta bağladıysan çıkar. Her hangi bir sorun olduğunda bunu anlayabilmen için speaker ses çıkarır. Onu çıkartırsan sorun kökten çözülür. Şahsen ben bir kere bile duymak istemediğim için direkt olarak onu anakartıma takmıyorum.
Görünümü de şuna benzer

Dosya Ekleri

• 31dXtOoEJnL._SX425_.jpg
    31dXtOoEJnL._SX425_.jpg
    8,3 KB · Görüntüleme: 76
Speaker diye bir şey çıkmış olması lazım kasadan, onu anakarta bağladıysan çıkar. Her hangi bir sorun olduğunda bunu anlayabilmen için speaker ses çıkarır. Onu çıkartırsan sorun kökten çözülür. Şahsen ben bir kere bile duymak istemediğim için direkt olarak onu anakartıma takmıyorum.
Görünümü de şuna benzer
Speaker bağlıysa 1 kısa bip sesi çıkarır bilgisayar. Bu da sistemin sorunsuz çalıştığını gösterir. Sorun yok. Sesi duymak istemiyorsan speaker'i sök.
peki sistem çalışırken belli aralıklarla gelmesi normal mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı