Kasadan Ses Geldi ve Restart attı

Yilmaz777

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar az önce 1 ay önce topladığım bilgisayarımda garip bir olay oldu. Oyun oynarken birden kasadan tık diye bir ses geldi bilgisayar kapandı. 1-2 saniye sonra kendiliğinden tekrar açıldı ve açılırken anakart markası yazan ekranda "Fix" yazdı ve %100 olunca masaüstü geldi. Bu durumu ciddiye almam lazım mı? Sıcaklıktan olma ihtimali yok bilgisayarı açalı 15 dakika olmuştu.

Arkadaşlar az önce 1 ay önce topladığım bilgisayarımda garip bir olay oldu. Oyun oynarken birden kasadan tık diye bir ses geldi bilgisayar kapandı. 1-2 saniye sonra kendiliğinden tekrar açıldı ve açılırken anakart markası yazan ekranda "fix" yazdı ve %100 olunca masaüstü geldi. Bu durumu ciddiye almam lazım mı? Sıcaklıktan olma ihtimali yok bilgisayarı açalı 15 dakika olmuştu.

Ben bu konu hakkın da bir şey bilmiyorum ama böyle durumlar da sisteminin hepsini yazman daha iyi olur.

Arkadaşlar az önce 1 ay önce topladığım bilgisayarımda garip bir olay oldu. Oyun oynarken birden kasadan tık diye bir ses geldi bilgisayar kapandı. 1-2 saniye sonra kendiliğinden tekrar açıldı ve açılırken anakart markası yazan ekranda "Fix" yazdı ve %100 olunca masaüstü geldi. Bu durumu ciddiye almam lazım mı? Sıcaklıktan olma ihtimali yok bilgisayarı açalı 15 dakika olmuştu.
Hocam PSU nedir?

Sistem özellikleri?

Özellikle SSD ve PSU.
Hocam PSU nedir?
Ben bu konu hakkın da bir şey bilmiyorum ama böyle durumlar da sisteminin hepsini yazman daha iyi olur.
SSD : Kioxia-Exceria Sata 240GB
PSU bilmiyorum kasanın kutusuna bakmam lazım. Ama bana PSU ile alakalı gibi gelmedi çünkü anakart ekranında dosyaları fixledi. Bu durum ile karşılaştıktan sonra 1 saattir kullanıyorum tekrar olmadı.

SSD: Kioxia-Exceria SATA 240GB.
PSU bilmiyorum kasanın kutusuna bakmam lazım. Ama bana PSU ile alakalı gibi gelmedi çünkü anakart ekranında dosyaları fixledi. Bu durum ile karşılaştıktan sonra 1 saattir kullanıyorum tekrar olmadı.

Hocam büyük ihtimal PSU yetmedi ve PC kapandı. Normalde de PSU yetmeyince böyle olur. Tam sistem özelliklerinizi atmanız lazım. Fix yazısı elektrik kesintisi gibi olaylar olunca yani beklenmedik bir şekilde güç kesilince çıkan bir mesajdır. Yani ben PSU kaynaklı diye düşünüyorum.

SSD : Kioxia-Exceria Sata 240GB
SSD'nizin sorunlu olduğuna dair forumda birçok konu gördüm.

Hocam büyük ihtimal PSU yetmedi ve PC kapandı. Normalde de PSU yetmeyince böyle olur. Tam sistem özelliklerinizi atmanız lazım. Fix yazısı elektrik kesintisi gibi olaylar olunca yani beklenmedik bir şekilde güç kesilince çıkan bir mesajdır. Yani ben PSU kaynaklı diye düşünüyorum.
Elektrik deyince aklıma geldi sabah kullanırken elektrik gitmişti. Elektrik gelince de bidaha açmadım. Sorun elektrik gidince kapanmasından olabilir mi? PSU 500W bu sisteme rahatlıkla yetebileceğini düşünüyorum.

Elektrik deyince aklıma geldi sabah kullanırken elektrik gitmişti. Elektrik gelince de bir daha açmadım. Sorun elektrik gidince kapanmasından olabilir mi? PSU 500W bu sisteme rahatlıkla yetebileceğini düşünüyorum.

Hocam geçmiş olsunlarımı iletiyorum. Büyük ihtimalle PSU'nuz yandı. Markası çok önemli. 500W yetse bile kalitesiz bir PSU ise sıkıntı. İşte hocam boşuna demiyoruz kaliteli PSU alın diye.
@WaIter White

Hocam geçmiş olsunlarımı iletiyorum. Büyük ihtimalle PSU'nuz yandı. Markası çok önemli. 500W yetse bile kalitesiz bir PSU ise sıkıntı. İşte hocam boşuna demiyoruz kaliteli PSU alın diye.
@WaIter White
Emin misiniz hocam? Kasanın arkasını PSU nun olduğu yeri kokladım yanık kokusu falan alamadım üstelik bu olay olduktan sonra 2 saat Pubg oynadım şimdi de internette geziniyorum anormal bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı