HOI 4 oyununa yeni başlayan birisi ne yapmalı?

Gamer_2572

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 11400f işlemci, rtx4060ti ekran kartı, 32gb ram
Merhaba. HOI4'e yeni başladım ve Türkiye'yi seçtim. Neler yapmalıyım? Örneğin hangi ideoloji seçmeliyim, donanmaya mı uçaklara mı ağırlık vermeliyim? Ayrıca hangi ittifaka katılmalıyım?

Merhaba. HOI4'e yeni başladım ve Türkiye'yi seçtim. Neler yapmalıyım? Örneğin hangi ideoloji seçmeliyim, donanmaya mı uçaklara mı ağırlık vermeliyim? Ayrıca hangi ittifaka katılmalıyım?

Türkiye oynayacaksan better Türkiye modu ile oyna. Onun dışında öğretici izlemen lazım. Maxmarine öneririm güzel anlatıyor.

Öncelikle Türkiye değil savaşın içinde olan Almanya'yla başlaman daha doğru olur. İdeolejiler tamamen keyfi istediğin yoldan gidebilirsin her yolun kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Seçim yaptığın ülkeye göre donanma bakabilirsin ama donanma mekanikleri neredeyse başka bir oyun kadar detaylı bu yüzden başlangıçta hava ve ordu mekaniklerini öğrensen yeterli olur. Yine bir sorun olursa cevaplayabilirim.

Türkiye güzel bir seçim derim, Almanya'nın aksine savaşa ne zaman kime karşı gireceğinizi siz seçiyorsunuz (yine de 41-42'yi geçmemeye çalışın). Tek tavsiyem Recruit zorluğunu seçin alışana kadar.

Kısaca dikkat etmeniz gerekenleri özetlersem:
  • Batıdaki topraklar ve Trabzon'da Kemalist Modifier'i var, ilk fabrikaları buralara yapın, sonrasında modifier olmayanlara, sonrasında traditionalist olanlara, en son Core olmayan topraklara yapın.
  • Focus olarak Etaizm tarafından gidip Mehmet Recep Peker ile Faşizm veya Komunizm gidin (Faşizm daha kolay bence)
    • Faşizm tiklemeye başlayınca ilk iş sol taraftan ekstra research slotu alın ve debt council ile alakalı focusları alıp kurtulun ondan
    • Faction olarak keyif meselesi, İdeolojiniz aynı değilse katılmak istediğiniz faction lideri ile önden aranızı iyileştirirseniz hepsine katılabilmeniz lazım.
    • Hızlıca en aşağıya gidip turan ile ilgili focuslara ulaşın, Azerbaycan, oniki adalar, Selanik gibi yeni Core'lar kazanacaksınız ve daha önemlisi %0.15 compliance veren kabine üyesini açacaksınız, onu +%5 non-Core manpower veren kabine üyesi ile birlikte kullanırsanız manpower sıkıntısınız tamamen biter
    • Turan kısmından hemen işinize yarayacak Core'ları aldıktan sonra askeri kısma dönün ve ordu Debuff'unu kaldırın.
  • Üretim olarak gemi üretmek lüks, sadece denizaltına odaklanın ve onları shallow sea olmayan her yere yollayın.
    • Kendi kıyınızı denizaltılardan korumak için imkanınız olunca 3-5 fabrikayı Naval Bomber'lara ayırın, denize Naval bombing, Port Strike, ve Patrol görevlerinin üçü ile birden verin onlar denizaltılarını halleder
    • Onun haricinde Anadolu gibi savaştan uzak olup sadece bombalanan yerleri korumak için 3-5 fabrika da Fighter'lara verin sadece Bomber'lara karşı kendinizi korumaya kullanın
    • Kısacası convoy eksikse convoy, varsa submarine üretin, uçak için azıcık Naval Bomber ve Fighter üretin, kimle savaşa girerseniz girin ne denizi ne havayı alamazsınız, boşuna uğraşmayın o yüzden
      • Onun yerine her birliğe Support AA koyduğunuzdan emin olun sadece.
      • Saldırı olaklı değerli birliklerinize 1-2 tane de ekstradan birlik olarak AA koyabilirsiniz, uçak üstünlüğüne karşı büyük oranda korur sizi bunlar.
  • Dediğim gibi ittifak kısmı keyfi ama Axis'e katılmak en iyisi, Turan kurmak için gerekli topraklar Irak, İran ve Sovyetlerde çünkü. Osmanlı gitmek isterseniz onu YouTube'dan bakın iç savaş için vs. dikkat etmeniz gereken şeyler var çünkü.
    • Osmanlı kurarsanız Eski Osmanlı topraklarını aldıkça Core yapabiliyorsunuz, o açıdan çok güçlü oluyorsunuz, yine Axis'e katılabilirsiniz bu durumda da, ya da Sovyetlere, Allies'a katılırsanız aldığınız topraklar müttefiklere geri verileceği için Core yapamazsınız hiçbir yeri.
  • İdeoloji değiştirince %10 war Tension'un altında kaldığınız sürece 1-2 küçük savaş yapabilirsiniz. Bunun için en iyi hedefler Yunanistan, Irak ve İran'dır.
  • PP fazlanız olunca fırsat buldukça yatırım isteyin (1-2 ülke seçin onlara odaklanın ve aranız 100 olsun)
    • 1949-41'e kadar Amerika'dan istemeyin çünkü bu seçenek için Pollitical Power harcamanız lazım ve Amerika oyun başında hiç kazanmıyor neredeyse.
  • Etaizm tarafına gidince sakın 150 PP'lik fabrikaları yapmayın, Etaizm'i iptal edince fiyatları geri 50'Ye inecek onların
    • Sadece fabrikanın yanında Ek bonus veren seçenekleri yapsanız yeter, Petrol Ofisi (+stability ve endüstriyel opsion) ve Karabük Fabrikası gibi (+Çelik).
  • Ekonomi modelini Civilian'dan değiştirince Etaizm'i iptal etmeniz için geri sayım başlıyor, o yüzden 250 PP olmadan ekonomiyi değiştirmeyin
  • Kürt topraklarının kanunlarını Military Law olarak değiştirin, küçük Event'ler ile sürekli Resistance'yi arttırıp gereksiz hasar veriyorlar. Reconciliation'u açınca ona geçerseniz compliance çok hızlı bir şekilde fulleniyor zaten.
    • Sakın Turan kısmında Kürt topraklarını Core yapmaya Çalışmayın, Reconciliation Law'ını açtığınız focus ile yüksek compliance olunca her toprağı 200PP karşılığında Core yapma opsiyonu geliyor zaten.
  • Son olarak Entrench kemalism ve Hold March seçeneklerini açınca (PP fazlanız olunca 2 kısa focus, hızlıca alıverin), entrench ile boş toprakları Kemalist yapıp hold march ile traditionalist'lerin verdiği negatif bonusları kaldırın. Hem topraklar daha verimli olmuş olacak, hem de Kemalist officers Buff'unu güçlendirmiş olacaksınız.

Genel olarak bütün Türkiye mekaniklerine değindim sanıyorum. Tekrar tekrar oynadıkça dediklerimi daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum, ekstradan Türkiye videoları izlemeniz de işinize yarayacaktır. Normalde yeni başlayanlara Almanya önerilir ama bende Türkiye ile inat ede ede 200-250 saatte anca çözdüm oyunu, yani gayet yapılabilecek bir şey :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı