Kasadan ses geliyor ve bilgisayar donuyor

OguzWick

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Kasadan tık tık tık tık tııırrtt sesi geliyor. Ardından oyundaysam bilgisayar Full donuyor fakat video ya da başka bir şey yapıyorsam ise sadece mouse hareket ediyor ama hiçbir şeye giremiyorsunuz, sadece hareket edebiliyor daha sonra ise mavi ekran verip baştan başlıyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir acaba? Bunun yüzünden çok sık kasayı güç tusundan kapatarak baştan başlatıyorum. Böyle şeylerden pek anlamıyorum fakat ben bunu disk donması olarak yorumladım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba.

Kasadan tık tık tık tık tııırrtt sesi geliyor. Ardından oyundaysam bilgisayar Full donuyor fakat video ya da başka bir şey yapıyorsam ise sadece mouse hareket ediyor ama hiçbir şeye giremiyorsunuz, sadece hareket edebiliyor daha sonra ise mavi ekran verip baştan başlıyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir acaba? Bunun yüzünden çok sık kasayı güç tusundan kapatarak baştan başlatıyorum. Böyle şeylerden pek anlamıyorum fakat ben bunu disk donması olarak yorumladım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartının fanlarını durdurup dener misiniz ses gelecek mi halen ondan sonra sıra sıra deneyin tüm fanları.

Son düzenleme:
HDD kafa vuruyor ne demek.

HDD'deki okuma cihazına halk dilinde kafa denir özellikle eski HDD'lerde bu kafa düzgün okuma yapamaz ve sert şekilde orta daireye vurmaya başlar buna kafa vuma denir ciddi bir durumdur verilerinizi HDD bozulmadan yedekleyin!
(Hatalıysam yanıtla!)

HDD'deki okuma cihazına halk dilinde kafa denir özellikle eski HDD'lerde bu kafa düzgün okuma yapamaz ve sert şekilde orta daireye vurmaya başlar buna kafa vuma denir ciddi bir durumdur verilerinizi HDD bozulmadan yedekleyin!
(Hatalıysam yanıtla!)
verileriniz dediğiniz şey fotoğraf falansa önemli bir şeyim yok sadece oyun oynuyorum video izliyorum. İçinde işletim sistemim var. Yeni hard disk aldım fakat hala bişi değişmedi. 2 tane eski hard diskim vardı ve birinin yerine yeni aldığım hard diski taktım. Şu an 1 tane eski ve yeni aldığım hard diskim takılı. ne yapabiliriz? nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı