Arkadaşlar, bilgisayarım için ekstra 3 fan aldım. Üçünü de üst tarafa egzoz olarak yerleştirdim, ancak kasa soğuması gerekirken daha çok ısındı. Fanlar güçlü hava üflüyor, fanlarda bir sıkıntı yok.
Arkadaşlar, bilgisayarım için ekstra 3 fan aldım. Üçünü de üst tarafa egzoz olarak yerleştirdim, ancak kasa soğuması gerekirken daha çok ısındı. Fanlar güçlü hava üflüyor, fanlarda bir sıkıntı yok.
Egzoz olarak monte ettiğinizden eminseniz soğuk havayı içerde yeterince muhafaza edememekten dolayı hava akışını olumsuz etkilemiş olabilirsiniz.
Onun dışında benim de ilk tahminim fanların ters konumlanmış olması.
Denedim ancak öntarafa yakın kaldığı için ön taraftan gelen soğuk hava direk tahliye edildiği için ısınmada pek bir değişiklik olmadı hatta 3 tane egzoz. Fan takınca yukarı 82 dereceden 88 falan oldu buyüzdende bir tane tek taktım üst tarafa tâbi kasadan kasaya değişebilir.
Denedim ancak öntarafa yakın kaldığı için ön taraftan gelen soğuk hava direk tahliye edildiği için ısınmada pek bir değişiklik olmadı hatta 3 tane egzoz. Fan takınca yukarı 82 dereceden 88 falan oldu buyüzdende bir tane tek taktım üst tarafa tâbi kasadan kasaya değişebilir.
Haklısınız kasadan kasaya değişebilir. Tekrardan kasa yapınızı inceledim. Büyük bir kasa ön kısımdan gelen hava egzoz kısmına varmadan tahliyeyi üst radyatör alanı oluşturuyor. Kasanın hava çekiş sağlayan ön kısmının çok açık olması lazım. Gerekir ise çekiş yapan ve tahliye fanın kadar iyi değilse ön fanları tahliye fanları ile de değiştirebilirsin.