Çözüldü Kasama ekstra 3 fan aldım ama daha çok ısındı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmet56311

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayarım için ekstra 3 fan aldım. Üçünü de üst tarafa egzoz olarak yerleştirdim, ancak kasa soğuması gerekirken daha çok ısındı. Fanlar güçlü hava üflüyor, fanlarda bir sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, bilgisayarım için ekstra 3 fan aldım. Üçünü de üst tarafa egzoz olarak yerleştirdim, ancak kasa soğuması gerekirken daha çok ısındı. Fanlar güçlü hava üflüyor, fanlarda bir sıkıntı yok.

Egzoz olarak monte ettiğinizden eminseniz soğuk havayı içerde yeterince muhafaza edememekten dolayı hava akışını olumsuz etkilemiş olabilirsiniz.
Onun dışında benim de ilk tahminim fanların ters konumlanmış olması.

Kusura bakmayın ceza yedimde o yüzden yazamadım.

En son bu şekilde bir çözüm buldum en alttaki fan yukarı ya hava üflüyor en üsteki iki fanı birleştirip egzoz fan olarak kullandım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240718_191056.jpg
    IMG_20240718_191056.jpg
    226,9 KB · Görüntüleme: 40
Kusura bakmayın ceza yedimde o yüzden yazamadım.

En son bu şekilde bir çözüm buldum en alttaki fan yukarı ya hava üflüyor en üsteki iki fanı birleştirip egzoz fan olarak kullandım.
Üst üste fan takmak türbülansa gireceğinden dolayı herhangi bir şekilde yararını göremeyeceksiniz.Yan yana takıp kullanın.

Rica ederim sonuç kesinlikle olumlu olacaktır denedikten sonra yanıtlar mısınız? Diğer arkadaşlarada bir bilgi olmuş olur.

Denedim ancak öntarafa yakın kaldığı için ön taraftan gelen soğuk hava direk tahliye edildiği için ısınmada pek bir değişiklik olmadı hatta 3 tane egzoz. Fan takınca yukarı 82 dereceden 88 falan oldu buyüzdende bir tane tek taktım üst tarafa tâbi kasadan kasaya değişebilir.

Denedim ancak öntarafa yakın kaldığı için ön taraftan gelen soğuk hava direk tahliye edildiği için ısınmada pek bir değişiklik olmadı hatta 3 tane egzoz. Fan takınca yukarı 82 dereceden 88 falan oldu buyüzdende bir tane tek taktım üst tarafa tâbi kasadan kasaya değişebilir.
Haklısınız kasadan kasaya değişebilir. Tekrardan kasa yapınızı inceledim. Büyük bir kasa ön kısımdan gelen hava egzoz kısmına varmadan tahliyeyi üst radyatör alanı oluşturuyor. Kasanın hava çekiş sağlayan ön kısmının çok açık olması lazım. Gerekir ise çekiş yapan ve tahliye fanın kadar iyi değilse ön fanları tahliye fanları ile de değiştirebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı