Kasamı nasıl temizlerim?

metin2oynuyorum

Hectopat
Makaleler
3
Power Boost VK-P1900b modelli bir kasam var. Kasa temizlemekten anlamam çünkü ilk defa kullanıyorum kasa.
Ben bu bilgisayarın içini fanlarını vs. nasıl temizlerim? Bana gerekecek araç gereçler nedir?
Bende şu anda kulak çöpü, bez, fırça ve saç kurutma makinesi var bunları nasıl uygulayacağım?
Kasayı temizlemeden önce arkasındaki PSU tuşunu kapatmam gerekir mi?

Öncelikle temizleme işlemini gerçekleştirmeden önce, sistemdeki bütün elektriği/akımı kesin.
(İçindeki statik elektrik de dahil. Bunu bütün kabloları söktükten sonra biraz bekleyerek veya güç tuşuna basılı tutarak yapabilirsiniz.)

Fanlara takılan tozları pamuk yardımıyla, genel olarak kasadaki tozu/dumanı da saç kurutma makinesiyle temizleyebilirsiniz. Sakın fırça/bez/mendil gibi materyalleri sokup üstün körü silmeyin. Devrelere zarar verirsiniz.

Öncelikle temizleme işlemini gerçekleştirmeden önce, sistemdeki bütün elektriği/akımı kesin.
(İçindeki statik elektrik de dahil. Bunu bütün kabloları söktükten sonra biraz bekleyerek veya güç tuşuna basılı tutarak yapabilirsiniz.)

Fanlara takılan tozları pamuk yardımıyla, genel olarak kasadaki tozu/dumanı da saç kurutma makinesiyle temizleyebilirsiniz. Sakın fırça/bez/mendil gibi materyalleri sokup üstün körü silmeyin. Devrelere zarar verirsiniz.
Ben içindeki parçaları çıkarmayacağım sadece tozunu vs. alacağım statik elektrik nasıl oluyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı