Kasanın 1 tane fanını çıkartmak sıcaklık açısından sorun olur mu?

AIroe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Kasada arkada 1, önde 3, üsttede bir sıvı soğutma olmak üzere 5 tane fan var, öndeki orta fan ayda bir falan sesli ve yavaş dönmeye başlıyordu ve bu 7. ye falan başıma geliyordu bende o fanı çıkarttım ve şu an 4 fan ile kullanıyorum bilgisayarı, Cyberpunk 2077 oynarken CPU 70-75 arası gidip geldi, şimdi RDR2'yi yüklüyorum, oynarken sıkıntı çıkar mı?

Sorun olmaz. Çok büyük bir sıcaklık farkı yaratacağını sanmam. Fan çalışırken ve çalışmazkenki oyun içi sıcaklık değerlerini karşılaştırabilirsin.

Orta fan direkt olarak ekran kartı ve işlemci arasına hava veriyor. Etki eder tabii ki. İsterseniz en alttaki fan ile orta fanın yerini değiştirin. Alttaki fan PSU kısmına hava üflüyor. Pek etki etmiyor diye biliyorum alt fan.

Sorun çıkarmaz.
sağolun hocam

Orta fan direkt olarak ekran kartı ve işlemci arasına hava veriyor. Etki eder tabii ki. İsterseniz en alttaki fan ile orta fanın yerini değiştirin. Alttaki fan PSU kısmına hava üflüyor. Pek etki etmiyor diye biliyorum alt fan.
hocam ben fanı direkt çıkartmadım , kablosunu söktüm yani etkisiz hale getirdim demek daha doğru olur o yüzden ortaya takabileceğimi pek sanmıyorum

Yani alt fan ile orta fanın yerini değiştirirseniz daha iyi olacağını düşünüyorum. Tabii siz bilirsiniz.
mantıklı hocam ama işte orta fanı çıkarmadım alttakini nasıl takayım, yinede sağolun tavsiyeniz için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı