Kasanın arkasında SSD ısınır mı?

HED

Centipat
Kasamın önünde böyle SSD bölmesi var, SSD buraya takılı fakat ben önünün daha temiz daha sade durmasını istiyorum ve bu yüzden arkaya almayı planladım fakat arkası sıkışık, hava akışı vs. olmadığı için sıkıntı olur mu? Performans kaybı yaşar mıyım?

Dosya Ekleri

• 20200621_141013.jpg
    20200621_141013.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 125
  • 20200621_141525.jpg
    20200621_141525.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 113
Kasamın önünde böyle SSD bölmesi var, SSD buraya takılı fakat ben önünün daha temiz daha sade durmasını istiyorum ve bu yüzden arkaya almayı planladım fakat arkası sıkışık, hava akışı vs. olmadığı için sıkıntı olur mu? Performans kaybı yaşar mıyım?
Sıcaklık değerlerine bakarsın ona göre yerini değiştirirsin çok sıkıntı yaratırsa. Fazla sorun olacağını düşünmüyorum.

Performans kaybı yaşamazsın. Lakin SSD'ler ısınıyor. Hava akışı olduğu bir yerde muhafaza etmen daha doğru olacaktır. Belirli bir sıcaklık değeri var yanılmıyorsam 70 dereceydi. Bunun üstüne çıkarsa ömrü kısalır SSD'nin.

Hangi kasayı kullanıyorsun? Ben de ilk başta öne taktım fakat sonra daha sade görünmesi için arkaya vidaladım. İnce olduğu için de rahatça sığıyor, ona göre ayarlamışlar zaten bir sorun olmaz.
Raidmax Delta i a13wb
Arka tarafta kasa kapağı kapandığı zaman bir sıkışma var ise oraya takmamanızı tavsiye ederim.
Hayır sıkışma yok, sadece SSD orada ısınır diye sorun yaptım.

Isınma sorunlu bir SSD değilse hiçbir yerde ısınmaz. Isınma sorunluysa önüne fan da koysan ısınıyor. Bizzat deneyimim bu şekilde 😀

Merhaba. Bakın, hiç hava akışı olamayan yerler çok uygun değildir, çünkü ısınınca soğuması için mutlaka hava sirkülasyonu olan yerler (örneğin HDD, DVD-ROM, vb takılan boş kasa yuvaları gibi) SSD'ler için daha uygun olur. Bu yüzden SSD adaptörü (HI-LEVEL, 3.5" adapter for desktop gibi) satın alıp bu noktalarda SSD'yle birlikte bu boşluklarda onu vidalayıp kullanın.

Örneğin USB flash disklerin hiç bir hareketli parçası olmadığı halde bazen aşırı olarak ısınıyor. Ancak USB portlarında dışarıda açık havayla temaslı iken bu durumda bir sıkıntı olmuyor. PC'de dahili olarak kullanılan tüm SSD'ler de, ayni şekilde aşırı kullanımlarla daha fazla ısınabilme özelliğindedir. Bu nedenle hava sirkülasyonuyla soğutulmasının daha kolay olabileceği yerlerde çalışabilmesi çok daha iyi olur. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı