Kasanın bozulan Ethernet girişi için Türk Telekom yardımcı olur mu?

logbait

Hectopat
Merhaba, Ethernet girişi eski bilgisayarımda sürekli gidip geliyordu. Bilgisayar eski olduğu için, bu durumun bilgisayardan kaynaklandığını düşünüyordum. Yeni bir bilgisayar aldım, Driver'lar ve diğer her şeyi kurdum fakat Ethernet'i bu sefer sadece başlangıçta görüp sonra kayboluyor ve bir daha gelmiyor. Sanırım odamdaki Ethernet girişinde bir temassızlık olabilir. TTNET'i arayıp arıza kaydı oluştursam bu konuda yardımcı olurlar mı? Wi-Fi ile oyun oynamak gerçekten sıkıntılı.

Bu sorun kablo ve modem kaynaklı olabilir başka bir kablo deneyin olmadı modem portu değiştirin sorunu bulmaya bakın.

Odanızdaki girişte mi yoksa modeminizde mi? Şayet modemde ise yardımcı olurlar fakat duruma göre kullanıcı hatası diyip ekstra ücret talep edebilirler. Onun dışında sizin evinizde kullandığınız ya da başka cihazlar üzerinden çektiğiniz konnektörlere/portlara Türk Telekom bir şey yapmaz zaten sorumlulukları da değil.

Yardımcı olacaklarını düşünmüyorum sorunun kaynağını net bir sekilde bulmaya çalışın eğer sorunun kaynağı modemde ise yardımcı olmaları gerekiyor.

Önce modeminize takılı Ethernet girişini modem üzerinde ki farklı bir girişe takın. Sorun devam ediyorsa bir elektrikçiye gidip yeni bir Ethernet kablosu alın. Metresi çok pahalı değil. CAT 6 işinizi görür. Kablo ile de çözülmezse sorun bilgisayarınız da dır.

Sorun kablodan kaynaklımı anlamak için başka bir cihaza bağlamayı deneyin. Kablo kaynaklıysa kabloyu alıp elektrikçide yeni bir RJ45 uç çaktırın. Eğer sorun anakart soketi kaynaklıysa yapılacak pek bir şey yok. İşlem yapılması lazım. Tabii garanti varsa garantiye gönderin önce. Telekom sorun modemdeyse yardımcı olur, kişisel bilgisayarınıza bir şey yapmazlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı