Kasanın fanları sesli çalışıyor

ozgurr34

Hectopat
Yer
İstanbul/Bağcılar
Daha fazla  
Merhaba kasamda 3 tane fan bulunuyor. Yüksek hızda çalıştıkları için çok ses çıkarıyorlar.

Alfais 4303 Fan Çoklayıcı Y PWM Kablosu 4 pin Switch 3 pin 3 Port : Amazon.com.tr: Bilgisayar 1 ay önce şu kablodan almıştım işe yarar diye kabloları rastgele takıp anakarta bağladım ancak eskisi gibi ayarlayamadım. Fan kablolarını nasıl hızlarını ayarlayabileceğim bir şekilde fan çoklayıcısına bağlayabilirim?

Fan: Dark Solid FRGB DKCF126F 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Anakart: PRIME H510M-K|Anakart|ASUS Türkiye

Anladım hocam. 3 pin ile sıkıntı olabiliyor. BIOS üzerinden kontrol edin. DC Mod varsa deneyebilirsiniz.

Herhangi bir ayar gösterdi mi?

Yapanlar var. Sıcaklık değerleri iyiyse sıkıntı olmaz. Fakat sizde sesli çalışan zaten kasa fanları. CPU FAN ile de 3 pin FAN sıkıntı yapabiliyor. İsterseniz deneyebilirsiniz.

4 pin fanı çoklayıcıya takınca fanın bir pini boşta kalıyor hocam bu nedenle hız ayarı yapılmıyor diye biliyorum aynı sorunu ben de yaşadım çoklayıcıyı yanlış almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…