Kasanın ışık modunu değiştirince CPU soğutucu yavaşlıyor

Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 - RX6700XT - 8x4 3000 MHz
Merhabalar, Az önce kasamın ışığını renk değişen moda aldığımda bir şey fark ettim. O modda iken AMD'nin stok soğutucusu teklemeye başlıyor yani bir duruyor, bir çalışıyor. Onun dışında bir sorun yok. Sistemim aşağıda.
Galax GeForce GTX 1660 Super 6 GB
GeIL Evo Forza 16 GB 2x8 3000 MHz
R5 1600 AF
Gigabyte B450M H
Dark Guardian RGB
Aerocool Cylon RGB 500W 80+
Güç kaynağının yetmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Fakat sanırım yetmiyor ya da başka bir sorun var. Bir bilgisi olan var mı?
Düzeltme: Kasayı Duvardan Çıkan 6X USB ve 3X normal priz olan çoğaltıcıya bağlıyorum. Diğer prizlerde Modem ve monitör var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu "bir durma bir çalışma" durumunun renk modu ile alakalı olduğuna emin misiniz? Ryzen'larda cpu fanı otomatik ise ani rpm değişiklikleri oluyor çünkü. Eğer sorun gerçekten renk değişimi modu ile ilgiliyse açıkçası PSU ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum ne kadar güç tüketebilir ki o fanlar. Tabi PSU konusunda daha bilgili arkadaşlar daha iyi cevaplayacaktir.

Bu "bir durma bir çalışma" durumunun renk modu ile alakalı olduğuna emin misiniz? Ryzen'larda cpu fanı otomatik ise ani rpm değişiklikleri oluyor çünkü. Eğer sorun gerçekten renk değişimi modu ile ilgiliyse açıkçası PSU ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum ne kadar güç tüketebilir ki o fanlar. Tabi PSU konusunda daha bilgili arkadaşlar daha iyi cevaplayacaktir.
Hocam GTA 5 oynarken bile bir sıkıntı çıkmadı. Dikkatlice baktım sadece kasayı gökkuşağı moduna aldığım zaman teklemeye başlıyor.

Dostum ışıktan dolayı görsel bir yanılgı yaşıyor olabilirmisin? Renk değişimi esnasında Ryzen Master ya da BIOS'tan fan hızını kontrol etmelisin bence.

Dostum ışıktan dolayı görsel bir yanılgı yaşıyor olabilirmisin? Renk değişimi esnasında Ryzen Master ya da BIOS'tan fan hızını kontrol etmelisin bence.
Telefonun flaşıyla detaylı bir şekilde baktım, normalde okunamayan ortadaki amd logosu 2 saniyede bir gayet net okunabilir oluyor sonra geri hızlanıyor.
Telefonun flaşıyla detaylı bir şekilde baktım, normalde okunamayan ortadaki amd logosu 2 saniyede bir gayet net okunabilir oluyor sonra geri hızlanıyor.
Ve şunu farkettim, Sadece oyundayken Işık modunu değiştirince böyle oluyor. Masaüstünde vs. sorun yok.
Ryzen Master'da fan hızına nerden bakabilirim?
Kontrol ettim Fan hızı normal modda 1100 RPM civarında çalışıyor. Full ayara çektiğim zaman 2200-2300 RPM civarı oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı