Dark X126 soğutucu RGB kullanımı

Merhaba,
MSI B450 GAMING Plus Max anakartım var ve bugün "Dark x126" markalı soğutucuyu aldım fakat kasamda bunu takıp RGB'yi kontrol edebileceğim bir giriş mevcut değil. Soğutucunun linkinde de görüleceği gibi sonradan fark ettim, anakartım RGB kullanmayı desteklemiyor. B450 GAMING Plus Max modelinde MSI Mystic Light Sync uygulaması mevcut değil.

Bunu kullanabilmek için ne yapmalıyım? Msi Argb Kontrol alsam yeterli olur mu?

Hocam geldiğinde mutlaka geri dönüş yapar mısınız sizde de renk patlaması olacak mı merak ediyorum eğer olmazsa benim fanda muhtemelen bir sorun vardır, geri göndereceğim ona göre.
Tamamdır hocam. Siparişiniz gün içerisinde kargoya verilecektir diyor.
Geldiğinde montajını yapıp sizi bilgilendireceğim, video da atabilirim.
Hocam geldiğinde mutlaka geri dönüş yapar mısınız sizde de renk patlaması olacak mı merak ediyorum eğer olmazsa benim fanda muhtemelen bir sorun vardır, geri göndereceğim ona göre.

Hocam ürünüm geldi. Ofisteyim eve geçtiğimde montajını yapacağım, Pm atamıyorum size eğer açarsanız pm kutunuzu atabilirim.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam. Siparişiniz gün içerisinde kargoya verilecektir diyor.
Geldiğinde montajını yapıp sizi bilgilendireceğim, video da atabilirim.

Hocam ürünüm geldi. Ofisteyim eve geçtiğimde montajını yapacağım, PM atamıyorum size eğer açarsanız PM kutunuzu atabilirim.

Profilinize girdiğim zaman "bu üye profilinin görüntülenmesine sınır getirdi. " Şeklinde uyarı alıyorum. Benim özel mesajlarımı kontrol ettiğimde sadece üyeler şeklinde ayarlı olduğunu görüyorum, eğer sosyal medya hesabı paylaşmak yasak değilse size link atabilirim oradan da konuşabiliriz.

İmzama link bıraktım oradan yazarsanız sevinirim hocam :)

@Baran Bulut merhaba hocam. Ben de almayı düşünüyorum bu ürünü ama Aerocool Airhawk Duo kasa kullanıyorum. Dark Guardian gibi kasanın ARGB kontrolcüsü var ve reset tuşuyla fan renklerini değişiyorum. Yine ekstra bu kontrolcü tarzı ürün almama gerek var mı yoksa bu şekilde de kasadan kullanabilir miyim ürünün ARGB'sini?
Buradan PM atılmıyor. Cevap verirseniz beraber bir grup kuralım arkadaşlar. Gmail paylaşımı serbest sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Baran Bulut merhaba hocam. Ben de almayı düşünüyorum bu ürünü ama Aerocool Airhawk Duo kasa kullanıyorum. Dark guardian gibi kasanın ARGB kontrolcüsü var ve reset tuşuyla fan renklerini değişiyorum. Yine ekstra bu kontrolcü tarzı ürün almama gerek var mı yoksa bu şekilde de kasadan kullanabilir miyim ürünün ARGB'sini?
Buradan PM atılmıyor. Cevap verirseniz beraber bir grup kuralım arkadaşlar. Gmail paylaşımı serbest sanırım.

Hocam kontrolcü 12V 3pin girişliyse yani LED'i kontrolcüye bağlayabiliyorsanız gerek yok, fakat benimki gibi 6 pin girişli ise harici kontrolcü şart.

Düzeltme: Hocam kasanızı inceledim, kontrolcüde 2 adet 3pin aRGB girişi gözüküyor, o portlara bağlayarak LED'leri çalıştırabilirsiniz.
Screenshot_34.jpg

Hocam kontrolcü 12V 3pin girişliyse yani LED'i kontrolcüye bağlayabiliyorsanız gerek yok, fakat benimki gibi 6 pin girişli ise harici kontrolcü şart.

Düzeltme: Hocam kasanızı inceledim, kontrolcüde 2 adet 3pin aRGB girişi gözüküyor, o portlara bağlayarak LED'leri çalıştırabilirsiniz.Eki Görüntüle 545593
Çok teşekkür ederim. Birkaç sorum daha olacaktı, sizi uğraştırıyorum ama acaba kendi macununu silip Arctic MX4 2019 macun sürsem ve soğutucu arkasına bir fan daha bağlasam sizce 3 5 derece daha etkisi olur mu? 3600 için kullanacağım. Gerek yok derseniz para vermeyeceğim termal macuna boşa ama fan elimde var zaten bağlarım, telini temin edebilirsem.

Çok teşekkür ederim. Birkaç sorum daha olacaktı, sizi uğraştırıyorum ama acaba kendi macununu silip Arctic MX4 2019 macun sürsem ve soğutucu arkasına bir fan daha bağlasam sizce 3 5 derece daha etkisi olur mu? 3600 için kullanacağım. Gerek yok derseniz para vermeyeceğim termal macuna boşa ama fan elimde var zaten bağlarım, telini temin edebilirsem.

Stok hızda boşta 33-35, yükte 55-56 görüyorum. Şu an 3, 95 GHz 1.34 v overclock ile aldığım sıcaklık değerini de paylaşayım, bence hiç gerek yok, içinden gelen termal macun işini gayet iyi yapıyor. Arkaya fan mevzusu ise tartışılır, egzoz fanınız yoksa kullanın ama egzoz fan varsa pek etki edeceğini sanmıyorum çünkü CPU ısındığı zaman zaten fan yüksek devirde alüminyum kanatların arkasına gayet iyi püskürtüyor havayı ve egzoz fan ile direkt dışarı taşınıyor. Bu arada kutu içeriğinde 4 adet tel çıktı bende, kutuya tekrar bir bakın isterseniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_35.jpg
    Screenshot_35.jpg
    198,4 KB · Görüntüleme: 57
Stok hızda boşta 33-35, yükte 55-56 görüyorum. Şu an 3, 95 GHz 1.34 v overclock ile aldığım sıcaklık değerini de paylaşayım, bence hiç gerek yok, içinden gelen termal macun işini gayet iyi yapıyor. Arkaya fan mevzusu ise tartışılır, egzoz fanınız yoksa kullanın ama egzoz fan varsa pek etki edeceğini sanmıyorum çünkü CPU ısındığı zaman zaten fan yüksek devirde alüminyum kanatların arkasına gayet iyi püskürtüyor havayı ve egzoz fan ile direkt dışarı taşınıyor. Bu arada kutu içeriğinde 4 adet tel çıktı bende, kutuya tekrar bir bakın isterseniz.
Çok sağolun, ben forumda da bir konu açıp daha iyi alternatif var mı emin olayım, yoksa bunu alacağım, aldığımda sizi tekrar etiketlerim. İsterseniz rfgundogdu@gmail.com'a mesaj atın iletişimde kalalım hocam.
Bir de performans ve ses durumuyla ilgili özellike bilgi almak istiyorum hocam.

Çok sağ olun, ben forumda da bir konu açıp daha iyi alternatif var mı emin olayım, yoksa bunu alacağım, aldığımda sizi tekrar etiketlerim. İsterseniz rfgundogdu@gmail.com'a mesaj atın iletişimde kalalım hocam.
Bir de performans ve ses durumuyla ilgili özellike bilgi almak istiyorum hocam.

Ben Gigabyte Smart fan 5 yazılımı üzerinden Quiet'ta kullanıyorum, sistem boşta iken aşırı sessiz, 50 cm uzaktan duymanız mümkün değil(oda ambiyansında). Performance modunda biraz sesli ama çok yüksek değil, gayet makul bir sesi var. Full Speed açarsanız o zaman masaüstü USB vantilatör gibi ses çıkarıyor. Ben çok memnunum diğer soğutucuları da inceledim ama şekil olarak artısı var işlev olarak eksiği yok. Yine de bir bakın :) bu arada imzamda sosyal medya hesabımı ekledim mavi yazıyla, ekleyebilirsiniz oradan.

Ben Gigabyte'ın Smart fan 5 uygulaması üzerinden Quiet'a aldığımda diğer fanlara göre sesli ama neredeyse aşırı sessiz. Bazen gece PC açık uyuyorum ve sabah elektrik kesildi zannediyorum ses gelmediği için. Yani şöyle söyleyeyim HDD sesi fandan daha çok geliyor kulağıma :) RPM değerlerini paylaştım ekte. Kontrolcüyü reset tuşuna bağlarsınız o tuşu kullanmıyorsanız, LED tuşu varsa ama daha da iyi olur sizin için, benim yaptığım gibi yaparsınız. Bu arada ufak bir tüyor da vereyim bunun bilgisini hiçbir yerde bulamadım tesadüfen keşfettim; LED tuşuma basılı tutunca LED'ler sönüyor. Işığı kapatmak istediğinizde böyle bir opsiyon da var kontrolcüde.
Ben de dark freezer x126 almayı düşünüyorum ama anakartım msi a320m-a pro yani RGB kontrolü yok ve msi mystic light Asus aura sync gibi uygulamalar kullanılamıyor ben de aynı mini kontrolcüden alsam acaba RGB geçişlerini kontrol edebilir miyim? Bir de ben x126 soğutucunun fan kısmından iki ayrı kablo çıktığını gördüm birini kontrolcüye diğerini CPU_FAN kısmına mı takıyoruz? Kutu içeriğinden çıkan termal macun kullanılabilir mi? Yoksa ayriyeten bir termal macun almama gerek var mıdır? Bana yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Ben de dark freezer x126 almayı düşünüyorum ama anakartım msi a320m-a pro yani RGB kontrolü yok ve msi mystic light Asus aura sync gibi uygulamalar kullanılamıyor ben de aynı mini kontrolcüden alsam acaba RGB geçişlerini kontrol edebilir miyim? Bir de ben x126 soğutucunun fan kısmından iki ayrı kablo çıktığını gördüm birini kontrolcüye diğerini CPU_FAN kısmına mı takıyoruz? Kutu içeriğinden çıkan termal macun kullanılabilir mi? Yoksa ayriyeten bir termal macun almama gerek var mıdır? Bana yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.
Al hocam, bende de aynı sorun vardı. @Baran Bulut 'un önerdiği "Dark Mini ARGB Adreslenebilir Kontrolücü"'yü satın aldım. Şu an problemsiz bir şekilde kullanabiliyorum bu arada, evet içinden çıkan macunu kullanabilirsin.
Soğutucu fandan gelen ARGB girişini kontrolcüye bağlıyorsun ve kontrolcüyü reset tuşuna bağlayıp, reset tuşu üzerinden kontrol edebiliyorsun.

Ürün link:

Not olarak eğer ki daha kaliteli bir macun satın almak istersen:

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı