Kasanın kapağı açık mı olmalı kapalı mı?

Synth3x

Kilopat
Daha fazla  
Isı açısından kasa kapağı açık mı daha iyidir yoksa kapalı mı?

Kapalı olmalı. Kasanın kapağını açmanız daha fazla hava alacağı anlamına gelmez. Aksine hava sirkülasyonunu bozar, daha çok ısınmasına sebep olabilir.

Kapağı açık bırakınca ısı 5 derece düşüyor.

Konu sahibi @Synth3x, " Isı açısından " diyerek belirtmiş fakat verilen oyların çoğu " Hayır "a verilmiş.

Ben "Evet" dedim. Ama işin içerisinde " Isı açısından " olmasaydı, tabii ki " Hayır " derdim.

Duruma göre değişir, hem açıkken hem kapalıyken sıcaklıkları ölçmenizde fayda var. Bazı kasaların hava akışını bozarken, bazılarının rahatlamasını sağlıyor. Havalar zaten sıcak olduğu için, ben açtığım zaman ısı düşmesi gözlemledim.

Sistem bileşenlerini umursamamak nedir yahu? Sorunlu bir model olabilir ısınması bu yüzden oluyor olabilir onun için soruyoruz merakımızdan değil bizde.

Hiçbir sistem bileşenini bilmeden nasıl yorum yapmamı bekliyorsun! Lütfen biraz mantık, sorunlu bir sistem bileşenini umursamadan yorum yapıyorum! Sırf soğutma sistemine yönelik.
Ne kadar bir düşüş oldu?

Son düzenleme:
Kapağı açık bırakınca ısı 5 derece düşüyor.
Kullandığınız kasadan yada fanlardan kaynaklı olabilir. Hava sirkülasyonu yeterince iyi değilse kasanın içi daha sıcak olur. Hava dağılımının doğru bir şekilde yapılabilmesi için kasa havayı sadece önden almalı, arka ve üst kısımdan tahliye etmeli.

Ayrıca fanlar yeterince randıman vermiyorsa bu durumda da sıcaklıkların yükselmesi gayet doğal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…