Kasanın kapağı açık mı olmalı kapalı mı?

Konu sahibi @Synth3x, " Isı açısından " diyerek belirtmiş fakat verilen oyların çoğu " Hayır "a verilmiş.

Ben "Evet" dedim. Ama işin içerisinde " Isı açısından " olmasaydı, tabii ki " Hayır " derdim.

Duruma göre değişir, hem açıkken hem kapalıyken sıcaklıkları ölçmenizde fayda var. Bazı kasaların hava akışını bozarken, bazılarının rahatlamasını sağlıyor. Havalar zaten sıcak olduğu için, ben açtığım zaman ısı düşmesi gözlemledim.

Sistem bileşenlerini umursamamak nedir yahu? Sorunlu bir model olabilir ısınması bu yüzden oluyor olabilir onun için soruyoruz merakımızdan değil bizde.

Hiçbir sistem bileşenini bilmeden nasıl yorum yapmamı bekliyorsun! Lütfen biraz mantık, sorunlu bir sistem bileşenini umursamadan yorum yapıyorum! Sırf soğutma sistemine yönelik.
Duruma göre değişir, hem açıkken hem kapalıyken sıcaklıkları ölçmenizde fayda var. Bazı kasaların hava akışını bozarken, bazılarının rahatlamasını sağlıyor. Havalar zaten sıcak olduğu için, ben açtığım zaman ısı düşmesi gözlemledim.
Ne kadar bir düşüş oldu?

Son düzenleme:
Kapağı açık bırakınca ısı 5 derece düşüyor.
Kullandığınız kasadan yada fanlardan kaynaklı olabilir. Hava sirkülasyonu yeterince iyi değilse kasanın içi daha sıcak olur. Hava dağılımının doğru bir şekilde yapılabilmesi için kasa havayı sadece önden almalı, arka ve üst kısımdan tahliye etmeli.

Ayrıca fanlar yeterince randıman vermiyorsa bu durumda da sıcaklıkların yükselmesi gayet doğal.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı