Çözüldü Kasanın neresinden geldiği bilinmeyen ses

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Yer
İstanbul, Türkiye
RAM
8,00 GB
SSD veya HDD modeli
KIOXIA-EXCERIA SATA SSD 240,0 GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 9800 GT
Anakart
Gigabyte Technology CO., Ltd.
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz
PC kasasından uğultu şeklinde ses geliyor, eskiden ses yoktu. Kasayı nadiren her ay 1 kere temizliyorum. Sistemim eski ondan mı kaynaklanıyor acaba? Sadece 1 tane Intel fan var. Tam emin olmamakla birlikte 300W olan PSU'dan geldiği kanaatindeyim. PSU mu yetersiz bu sisteme acaba? @Prime777 @messinicocugu

Çözüm
Fan rulmanı yapıyor olabilir PSU içindeki. İsterseniz bir fan alın PSU garantisi falan yoksa söküp değiştirin deneyin.
PC kasasından uğultu şeklinde ses geliyor, eskiden ses yoktu. Kasayı nadiren her ay 1 kere temizliyorum. Sistemim eski ondan mı kaynaklanıyor acaba? Sadece 1 tane Intel fan var. Tam emin olmamakla birlikte 300W olan PSU'dan geldiği kanaatindeyim. PSU mu yetersiz bu sisteme acaba? @Prime777 @messinicocugu
PSU'dan olabileceği gibi harddiskten de geliyor olabilir. Bazıları eskiyince ulurda ulur.

Fan rulmanı yapıyor olabilir PSU içindeki. İsterseniz bir fan alın PSU garantisi falan yoksa söküp değiştirin deneyin.

Bu sisteme 500-600 TL'yi geçmeyecek PSU öneriniz var mı? Zaten sistem eski, garanti falan da yoktur. Ayrıca PSU sökmeyi hiç bilmiyorum.

Ses her yerden gelebilir. Kasanın camını/kapağını açın kulağınızı dayayın dikkatlice dinleyin. Sorunu teşhis etmeden sorunu çözemezsiniz.

%99 PSU diye düşünüyorum kulağımı dayadığım zaman o ses direkt oradan içerden geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'da ucuza kaçmanızı tavsiye etmiyorum. Yoksa aynı sesleri duymaya devam edersiniz.

Bu 300W PSU bu sisteme yetersiz mi geliyor?
Gelmez ama onun ömrü bitmiştir. Siz kaliteli bir PSU alın belki sistem falan da yenilersiniz her türlü işinize gelir. Ucuz PSU'lar genelde güvensiz ve iç bileşenlerinin ömrü kısa olur ses yapar cızırtı yapar fanı bozulur ıvır zıvır.

Gelmez ama onun ömrü bitmiştir. Siz kaliteli bir PSU alın belki sistem falan da yenilersiniz her türlü işinize gelir. Ucuz PSU'lar genelde güvensiz ve iç bileşenlerinin ömrü kısa olur ses yapar cızırtı yapar fanı bozulur ıvır zıvır.

Önerdiğiniz PSU'yu alırsam mesela örneğin 7-9K arası bi' sistem aldığım zaman uyumlu olur mu? Eğer alınacaksa ileriye dönük olsun istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı