Düşüncem şuydu, ekran kartımın tam önünde bi adet fan yeri var, 120mm. Oraya içeri soğuk hava verecek bir fan takacağım. Üste de içerideki sıcak havayı dışarı üfleyecek aynı 120mm fandan takacağım.Tabii takabilirsin. İçeriye değil, dışarıya üfleyecek şekilde tak ki sıcak havayı tahliye etsin.
Yok açık tutmanın manası yok zaten. Ya şöyle birşey, kasada 140mm fan yok. 120mm var. Kapakta bir fan slotu var 120mm. Oraya takacağım fan tam ekran kartının soğuk havayı aldığı kısma bakıyor. Oraya takacağım fan soğuk havayı içeri verecek, ekran kartı bu soğuk havayı kullanıp etrafındaki deliklerden dışarı atıyor, o dışarı atılan hava ve kasanın üst tarafında kalan işlemciden gelen sıcak havayı üstteki 120mm fan çekecek. Tam yerine yerleştirmişler onu. Kasanın önüne takmak isterim fakat tam o kısımdaki slotta HDD ve SSD var, yani pek bir işe yaramaz.Kısaca şöyle özetleyeyim. Normal bir hava akışının sağlanması için önden 2 adet 120mm veya 140mm fan takılmalı. Oradan içeriye temiz hava atılmalı, üst kısma da yine aynı şekilde 120mm veya 140mm 2 adet fan dışarıya üfleyecek şekilde takılmalı, son olarak 1 tane de egzoz fan takılmalı o da dışarıya hava üfleyecek şekilde olmalı. Kasanın kapağını da kapalı tut ki dediklerim işe yarasın. Yoksa kapak açık olursa fanlar işlevsiz olur.
Yok açık tutmanın manası yok zaten. Ya şöyle birşey, kasada 140mm fan yok. 120mm var. Kapakta bir fan slotu var 120mm. Oraya takacağım fan tam ekran kartının soğuk havayı aldığı kısma bakıyor. Oraya takacağım fan soğuk havayı içeri verecek, ekran kartı bu soğuk havayı kullanıp etrafındaki deliklerden dışarı atıyor, o dışarı atılan hava ve kasanın üst tarafında kalan işlemciden gelen sıcak havayı üstteki 120mm fan çekecek. Tam yerine yerleştirmişler onu. Kasanın önüne takmak isterim fakat tam o kısımdaki slotta HDD ve SSD var, yani pek bir işe yaramaz.
İçeriye neden soğuk hava vermesin ? Kapak kapalıyken şu anki durumda ağır işlem sonrası veya anında kasa ısınıyor ve içerideki havada ısınıyor. İçeriye soğuk hava atmaz isek ne anlamı var ? Ekran kartım fazla ısınıyor benim. (ASUS RX 560 2GB O.C. Edition)Kapağa asla takma. Çünkü içeriye hava çekeceği için anakart işlemci ve ekran kartına dışarıdan çok toz girer.
İçeriye neden soğuk hava vermesin ? Kapak kapalıyken şu anki durumda ağır işlem sonrası veya anında kasa ısınıyor ve içerideki havada ısınıyor. İçeriye soğuk hava atmaz isek ne anlamı var ? Ekran kartım fazla ısınıyor benim. (ASUS RX 560 2GB O.C. Edition)
Soğuk hava versin vermesine de dışarıdan toz girecek. Toz filtresi alırsan bir sorun olmaz. Onun dışında yan kapağa içeri hava verecek şekilde takarsan tozlanma olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.