Sıvı soğutma alma imkanınız varsa tabi ki sıvı soğutma tercih etmelisiniz. Hepsine göre daha performanslıdır.Merhaba. Ekran kartım 75 derecelerde geziyor yükte ve bunu düşürmek için kasama fan almak istiyorum kasam Corsair Spec Delta RGB. Sıvı soğutma mı alayım yoksa 2 tane fan mı? Öneriniz nedir? İşlemci R5 3500 sıvı soğutma mı mantıklı yoksa 2 tane fan mı alayım?
Yükte 75'i geçmiyor, altında seyrediyorsa ve ayarlar Ultra'da ise normal sayılabilir. Fakat burada fan devirleri de önemli. Eğer 75 dereceyi görünce otomatik fan devri artıyor ve yüksek fan devrine rağmen düşmüyorsa o zaman iş değişir.
Not: Ben de aynı kasayı kullanıyorum. Pek sorun yaşamadım ama destek olarak üste fan veya ekran kartına sıvı soğutma ya da kule tipi soğutucu denenebilir. Ekran kartı modeliniz nedir?
Evet ısınan bir kart bende kasaya sıvı soğutmamı alsam yoksa 2 tane fanmı alsam bilemedim.Sen kabahati kasada arıyorsun ama Gigabyte 2060 ile 75 derece görmek bile mucize. O kartın soğutması leş.
Gigabyte Windforce RTX 2060 aşırı ısınıyor
Arkadaşlar herkese merhaba, RTX 2060'ın Gigabyte wf modelini kullanıyorum. Kart anormal sıcaklık değerlerini görüyor ve gerçekten rahat oyun oynayamıyorum mentalite olarak. Gözle görülür FPS düşmesi olmasa da ufak ufak “stuttering” dediğimiz o teklemeler görülüyor gibi. Rekorum 89 derece ve...www.technopat.net Gigabyte RTX 2060 Super Windforce 80 derece üstü
Arkadaşlar merhaba, Yaklaşık 3-4 hafta önce bir sistem topladım ve bu sistemi toplarken: "Üniversiteye gideceğim zaman satarım." Gibisinden bir düşünce ile aldım ve alırken de sağlam bir şey alıp iyice kullanmak istedim. Aşağı-yukarı 10 gündür sistem elimde ve bilgisayarı artık açmaya...www.technopat.net Gigabyte Windforce OC RTX 2060 ısınıyor
FurMark testinde yük altında 77 dereceyi geçmeyen kart (fan yüksek devirde çalışıyordu) oyunlarda 80-85 derece arası seyrediyor. Fan hızı otomatik. Kasam MSI MAG Force 100M önde 2 adet arkada ise egzoz fan bulunmakta. Kasam gayet düzenli. Kış ayındayız sizce değerler normal mi? Kışın böyleyse...www.technopat.net Gigabyte Windforce RTX 2060 80 derece olması normal mi?
Gigabyte RTX 2060 Windforce. AMD Ryzen 3600. MSI MAG Forge 100R. Toplam da 5 normal fan-1 adet de egzoz fanı bulunmakta. Mesela PC yük altında değilken 40-45 derece. Fakat Warzone tarzı oyunlara girdiğim de 1 dakika içinde 80 dereceyi görüyor. Bu normal bir değer mi yoksa yapmam gereken bir...www.technopat.net Gigabyte Windforce RTX 2060 ısınıyor
Merhaba, başlıktaki ekran kartını kullanıyorum ve diğer 2060'lara göre sıcaklık değerleri bir hayli yüksek. Uzun kullanımda bu sıcaklık değerleri ve yüksek fan kullanımı kartın ömründen ne kadar yer? Endişelenmeli miyim? Ekran kartı tam yükte 83 dereceleri görüyor.www.technopat.net
Al bu rehberi uygulayarak sıcaklığını düşür.
Rehber: Gigabyte RTX 2060 Windforce Undervolt ve soğutma yöntemleri
Merhaba arkadaşım ekran kartı soğutma tekniği olan UnderVolt rehberime hoş geldin. Normalde bu konu hakkında YouTube kanalımda bir video bulunmakta ancak izlemeye üşenen arkadaşlar için yazı halinde sizlere anlatmaya çalışacağım. Amacım bu sıkıntıyı yaşayan diğer arkadaşlara yardımcı olmak. Bu...www.technopat.net
Eyw deneyeceğim ama kasaya ek bi fan felanda alsam faydası olurmu?@hasanguny istersen uçak pervanesi tak fayda sağlamaz. UV tek çaren rehberini de attım.
bu uv zarar vermez değilmi bir arkadaşımda 1660s ph var oda ısınıyor 80 lerde geziyor.@hasanguny gerçekçi olursak olmaz. O fanlar içeride bir sirkülasyon olsun ve sıcak hava güzelce dışarı atılsın diye var. Vantilatör gibi soğutma işini donanımların kendi fanları yapar. Fazla fan bazen sirkülasyonu olumsuz da etkileyebilir. O yüzden UV öncesi bir masraf etme.