İçerisi buzluk olacak desenize
. İşlemci soğutucudan çıkan sıcak havayı alıp atacak pozisyonda üste takılmalı.
Herkes üste takılmalı diyor. Bildiğiniz vardır kesin ancak işlemci soğutucumu bilerek ve bayağı araştırarak aldım. Sadece işlemcinin değil kasanın içerisinde ısınmış ve yükselmiş sıcak havayı da tahliye etmez mi Noctua D15 modeli? Ki hemen arkasında kasanın kendisine ait 140mm fan olacak. Acaba ekran kartının altına ekran kartına hava verecek şekilde takılsa ekran kartına faydası olur mu?
Aslında olay şu önden ve alttan soğuk hava girip arkadan ve üstten çıkar. Senin içeride işlemcinin ve ekran kartınının sıcaklığını kasanın içine üfleyecek fanların var. 3 tanede dışarıdan içeriye üfleyen fanın var. İçeriye bu kadar hava girerken dışarıya atacak 1 adet fanın var. Bu durumda ihtiyacın olan şey içeriden dışarıya hava atacak fan.
Hocam merhabaSelam arkadaşlar. Kasanın ön panelinde 3 adet 140mm fan, arka tarafında 1 adet 140mm fan var. 1 adet daha fanım var 140mm. Bu fanı kasanın üstüne mi takmalıyım yoksa imkanım varsa kasanın alt tarafına mı? Ekran kartını serinletmesi için mantıklı olabilir mi? Bu arada işlemci soğutucum Noctua D15.
Hocam merhaba.
Ben de Dark base 700 aldım ön taraf için 3x140mm fan aldım ama bir türlü 3. fanı yerleştiremedim nasıl yaptığınızı anlatır mısınız veya net bir şekilde görsel paylaşır mısınız? Ve fanlarınızın marka modeli nedir?
Ön tarafa 3x120 takılıyor. Ben toplamda 2X 140mm ön, 2X 140mm üst ve 1X 140mm arkada kullanıyorum. Nereden aldınız?
Zor bi' şey değil bir hafta üst egzoz diğer hafta alttan hava alacak şekilde takar her ikisinin sıcaklığını kıyas edersin hangisinden memnun olursan sürekli o şekilde kullanırsın.
Hepsiburada'dan almıştım ben bayağı bir araştırıp öyle aldım kasanın yanında gelen kitapçıkta ön taraf için 3x140 mm yazıyordu sizin yazınızı da görünce acaba ben mi yanlış bir şeyler yapıyorum dedim.
Haklısınız ama 360'lık sıvı soğutma aldım onu üst taraf için düşünmüştüm ön tarafa takmak istemiyordum ama şimdi mecburen takacağım gibi![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.