Kasanın Yanına Temperli Cam Yapma

• Konuyu başlatan GKD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 17.771
Benim kasamın yanı pleksi. Ben bunu temperli cam ile değiştirmek istiyorum. Ne kadar tutar bunun maliyeti? Bir camcıda aynı ölçülerde kestireceğim.

Temperli camları ölçü alarak kestiremezsiniz elmasla kesmeye çalışınca patlıyorlar bizzat denedim. Fabrikasyon olarak geliyor o camlar sipariş fiyatı biraz sizi üzebilir. Normal cam taktıracağım dersenizde maliyeti 20 lirayı geçmez.

Temperli camları ölçü alarak kestiremezsiniz elmasla kesmeye çalışınca patlıyorlar bizzat denedim. Fabrikasyon olarak geliyor o camlar sipariş fiyatı biraz sizi üzebilir. Normal cam taktıracağım dersenizde maliyeti 20 lirayı geçmez.

O da olur fark etmez. Yeter ki plastik olmasın
Kasanızın boyutları nedir?
471x212x450 mm.

Ben de kafaya koymuştum bir ara. Sonra kasam kötü durduğu için vazgeçmiştim.
Alternatif olarak pleksi glass'a da bakabilirsin.

Temperli kesiliyor mu bilmiyorum zira benim masamın kendisi temperli ve babam kesti. Normal cam yapacaksanız maksimum tutacağı 30TL falan olur.
Peki nasıl olur normal cam yapsam? Bir sıkıntı olur mu? Bir de karartma cam yapılır mı? Yoksa film falan mı çekmek gerekir?
Babanız nasıl kesti?

İlk önce pleksiyi sök ve pleksinin ölçüsünü al kalınlığı da dahil olacak biçimde. Camcıya gidip kestir sıcak silikonla yapıştırıp soğumasını bekle. Fakat asla önermiyorum çünkü o incelikteki bi cam hem darbeye hem ısı değişimine o kadar dayanıksız olacaktır ki pleksi olması o camın kırılıp bilgisayarı kullanılmaz hale getirmesinden daha iyidir.

Normal camın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Kestirdiğiniz canım kenarları düzeltilmiş olması gerekecek, aldığı en ufak darbede tuzla buz olup canınızı da yakabilir. Yani genel olarak hem uzun ömürlü olmayacak hem de tehlikeli olacaktır düşüncesindeyim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı