Kasasız bilgisayar için Power tuşu alternatifleri

Hocam benim aklımda bir fikir var. Uzaktan kumandalı olarak açılsa çok güzel olabilir. Sanırım böyle ürünler vardı bir ara.

Teknik olarak, çok basit bir yöntemle bile gerçekleştirilebilir bu fikriniz. Konu sahibi bir ürün edinmiş fakat konuyu gelecekte okuyacaklara fikir vermek açısından şunu öne sürebilirim. Küçük kablo yardımıyla anakarttaki pinleri (PWR SW), infrared fotosel dediğimiz (fotodirenç, CdS fotosel veya IR-LDR anahtar kelimeleriyle de arayabilirsiniz) bir devre elemanının bacaklarına lehimlerseniz, herhangi bir uzaktan kumanda cihazının tuşuna basarak üzerine doğrulttuğunuzda açılacaktır. Standart uzaktan kumandaların güçleri yeterli gelmezse lazer de kullanılabilir, daha da havalı olur. :)

Teknik olarak, çok basit bir yöntemle bile gerçekleştirilebilir bu fikriniz. Konu sahibi bir ürün edinmiş fakat konuyu gelecekte okuyacaklara fikir vermek açısından şunu öne sürebilirim? Küçük kablo yardımıyla anakarttaki pinleri (PWR SW), infrared fotosel dediğimiz (fotodirenç, CDS fotosel veya ır-ldr anahtar kelimeleriyle de arayabilirsiniz) bir devre elemanının bacaklarına lehimlerseniz, herhangi bir uzaktan kumanda cihazının tuşuna basarak üzerine doğrulttuğunuzda açılacaktır. Standart uzaktan kumandaların güçleri yeterli gelmezse lazer de kullanılabilir, daha da havalı olur. :)

Dost yeterli gelmeyecek olan ne onu anlayamadım :) anakarta kumandanın alıcısını takacak, alıcının üzerin de kablolar var onu da yine kasanın bağlanılacak kablolar yerine, bu kumandanın kablolarını bağlayacak hepsi bu, bundan daha basit daha konforlu bir sistem olmasa gerek. Ben neredeyse diğer odadan bile açıyorum kumanda ile hiçbir sıkıntı olmuyor güç anlamında.

Dost yeterli gelmeyecek olan ne onu anlayamadım :) anakarta kumandanın alıcısını takacak, alıcının üzerin de kablolar var onu da yine kasanın bağlanılacak kablolar yerine, bu kumandanın kablolarını bağlayacak hepsi bu, bundan daha basit daha konforlu bir sistem olmasa gerek. Ben neredeyse diğer odadan bile açıyorum kumanda ile hiçbir sıkıntı olmuyor güç anlamında.

Güç olarak bahsettiğim, uzaktan kumandaların kızılötesi LED'lerinden çıkan ışığın elektromanyetik güç yoğunluğuydu. Kızılötesi fotodirençlerin iç dirençlerini 100 ohm ve daha altına düşürebilmek için çok yüksek ışık şiddetleri gerekebiliyor.

Elbette varolan bir sistemden sökme işlemleriyle ve ek doğru akım elektrik gücü verilerek (sistemden söktüğünüz alıcı devresinin besleme enerjisini anakarttan aldığınızı anlatmanız gibi) de yapılabilir dediğiniz gibi. Sadece ek besleme bağlantısı gerektirmeyen (pasif) ve dünyadaki tüm kızılötesi ışık kaynağı cihazlarla uyumlu olabilecek bir öneri sundum.

Hocam benim aklımda bir fikir var. Uzaktan kumandalı olarak açılsa çok güzel olabilir. Sanırım böyle ürünler vardı bir ara.

Arduino-role ile yapılabilir. Hatta ESP8266 ile internet üzerinden kontrol edilebilecek şekilde yspilabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı