Kasaya çay döküldükten sonra bilgisayar parçalarının içi temizlenmeli mi?

Onurtepe_1

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar kasasına çay döktüm. Anakart değişecek. Ekran kartının arka tarafına falan da geldi bozulmadı ama ekran kartı. Su değil çay döküldü şekersiz olsa da yapışkanlık yapar mı acaba? Parçaların içini açıp silmeye falan gerek var mı?

Arkadaşlar bilgisayar kasasına çay döktüm. Anakart değişecek. Ekran kartının arka tarafına falan da geldi bozulmadı ama ekran kartı. Su değil çay döküldü şekersiz olsa da yapışkanlık yapar mı acaba? Parçaların içini açıp silmeye falan gerek var mı?

En kötü ihtimalle zamanla oksitlenme yapar, temizleyin tabii ki. İzopropil alkol ile titizce temizlenmeli.

Bu malzemeyi yerel satıcılardan veya internetten de bulabilirsiniz fakat nasıl temizleyeceğinizi bilmiyorsanız hiç girişmeyin. Tecrübeli birinden yardım alın. Bilindik bilgisayarcılarda vardır.

Ben temizlemeyeceğim zaten bilgisayarcıya söyleyecektim ama mahallenin bilgisayarcısı biliyor mudur emin değilim.

çalışır iken pc döküldüyse parçalar üzerinde sıkıntı yapmış olabalir, çalışmıyorken döküldü isede temizlenmeden komple alkol ile açmayın özelikle ekran kartı sökülüp soğutucu kısmıda çıkarılıp pcb si güzelce temizlenmeli pek fazla bilmiyor iseniz bir bilgisayarcıya yada servise danışın daha iyi olur

Çalışır iken PC döküldüyse parçalar üzerinde sıkıntı yapmış olabalir, çalışmıyorken döküldü isede temizlenmeden komple alkol ile açmayın özelikle ekran kartı sökülüp soğutucu kısmıda çıkarılıp PCB'si güzelce temizlenmeli pek fazla bilmiyor iseniz bir bilgisayarcıya ya da servise danışın daha iyi olur

Çalışırken döküldü bilgisayarcı tek anakart pini bozulmuş ekran kartı ram felan bozulmamış dedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı