Kasaya dokunduğum gibi PC çöküyor

kaanakdas

Centipat
Katılım
20 Eylül 2019
Mesajlar
24
Oyun oynarken sinirlenip masaya vurdum ekran takıldı ve PC'yi resetledim. Ondan sonra tekrar masaya vurunca bu sefer bilgisayar kendini sıfırladı. Daha sakin oynamaya devam ettim. Daha sonra kasanın üstüne sadece dokundum ve yine PC kendini resetledi. Ve daha demin sadece masaya oturdum ve yine PC kendini sıfırladı. Dikkat ederim ben ama tam oyuna girmişken PC resetlenince hem oyundan geri kalıyorum hem de daha çok sinirleniyorum. Sıkıntı nerede, hangi parçada olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı sizde sanırım. Bir öfke kontrolü tedavisi almanız gerekiyor. Bunun haricinde bileşenlerin kablolarında temassızlık olabilir veya HDD zarar görmüşte olabilir bunları kontrol edin. Özellikle Güç kaynağının kablosu.
Bu yorum gelmesin diye masaya oturduğum zaman çöktüğünü de yazmıştım. Ve vurduğum zaman da kesinlikle kasaya temas etmedim.
 
Açık kalan fan kabloları bile buna sebep olabiliyor, bunun da ötesinde problemin kaynağına bağlı olarak anakarta zarar verme ihtimali bile söz konusu olabiliyor.

Sil baştan kontrol etmen gerekiyor tüm parçaları, özellikle kablolara ve güç bağlantılarına dikkat et.
 
Yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi kasanın ekran kartının, RAM'i söküp tekrar düzgünce yerine oturtunuz, HDD veya SSD'nin kablolarını tekrardan bağlayınız temassızlık söz konusu olabilir. Sorun devam ediyorsa HD Tune Pro ile HDD'ne tam tarama yap sonuçları bizimle paylaş.
 
Belli ki bir kablo yerinden çıkmış ve kasaya temas ediyor. Sen de dokununca kısa devre oluyor ve bilgisayar kendini kapatıyor.
Kasayı açın, her şeyi söküp tekrar takın. O arada bir şey temas ediyorsa düzeltmiş olursunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sıkıntı sizde sanırım. Bir öfke kontrolü tedavisi almanız gerekiyor. Bunun haricinde bileşenlerin kablolarında temassızlık olabilir veya HDD zarar görmüşte olabilir bunları kontrol edin. Özellikle Güç kaynağının kablosu.
Sadece bir olaydan ötürü bir insana öfkeli tanısı yapmanız garip. Bence siz de insanları değerlendirmeden önce biraz daha sabırlı olmalısınız.

Sorun için, RAM ve kabloları çıkarıp bir tekrar takın. Ayrıca kontrol kalem ile kasada elektrik kaçağı var mı diye kontrol etmekte fayda var. Son olarak monitör ve ekran kartı bağlantısını da bir gözden geçirin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı