Kasaya sıvı dökülmesi

Ugurshnr

Hectopat
Katılım
29 Ekim 2017
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
5 bin liralık sisteme üst can deliklerinden ıhlamur döktüm. Yanlışlıkla şimdi direkt GTX 970 ekran kartına gitti hepsi ondan sonra ekran kartına ne yapmam gerektiğini internetten araştırdım fırınlama sistemi diye bi yol buldum. Ekran kartını 5 dk boyunca fon makinasıyla ısıtım sonra çalıştı 1-2 saat denemek için GTA 5 filan oynadım gece bilgisayarı bırakıp yattım sabah kalktığmda ise bilgisayarı açıyorum monitörde e görüntü gelmiyor. Kasa çalışıyor fanlar dönüyor fakat klavyenin mausun ışıkları yanmıyor hiçbir şeye güç gitmiyor sanırım. Bana yardım ederseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fön makinesiyle kurutmanızı söyleyen haber veyahut bilgiyi veren kişi kim ise çok harika bir iş çıkartmış gerçekten. Saç kurutma cihazı ile asla ama asla ıslanan telefon, klavye gibi elektronik cihazlara müdahale edilmemesi gerekir. Ekran kartsız sistemi çalıştırmayı deneyin. PCI slotlarında da problem olabilir fakat ben sorunun ekran kartına sıvı temasından sonra saç kurutma makinesi kullanılmasında diye düşünüyorum.
 
Sizi gerçekten tebrik ediyorum. Bize bunu şimdi değil dün ıhlamuru döktükten sonra söyleyecektin. Fön makinesiyle ıslak bir yeri kuratmak tıpkı denize girip çıktıktan sonra kurumak için etrafta koşturmaya benziyor. Isı vererek çipi yakmış olabilirsin, birkaç kondanstör patlatmış ve diğerlerini de aşırı yüklemeden dolayı yakmış olabilirsin. Anakartda PCI-E slotlarının altını kontrol edin. Sıvı alan bir bölge varsa belirtisi olacaktır. Slotları ince bir kağıt yardımıyla gezdirin sıvı kalıntısı varsa direk servise gönderin. Ayrıca güç kaynağına da bir göz gezdirin. Kart olmadan sistemi çalıştırmayı da deneyin.
 
Sen ekran kartını çıkar, ekrana görüntü geliyorsa eğer ekran kartını sağlam bir bilgisayarcıya veya servisine götür. Bilgisayar hocamızın çok kullandığı sözdür şimdi söyleyeceğim söz. Dandik bir bilgisayarcıya götürürsen kartın üzerine 2 kere tornavida sürtüp kartı daha kötü hale getirip, bu ölmüş bunu ben yapamadıysam başka kimse yapamaz diyebilir. :ROFL:
 
Son düzenleme:
Geçmiş olsun öncelikle. Anakart üzerinden görüntü almayı deneyin. Parçaları teker teker çıkarın temizleyin. Bulaşmış olabilir. Ama burdan bakılınca sorun ekran kartında gibi gözüküyor.
 
Sen ekran kartını çıkar, ekrana görüntü geliyorsa eğer ekran kartını sağlam bir bilgisayarcıya götür. Bilgisayar hocamızın çok kullandığı sözdür şimdi söyleyeceğim söz. Dandik bir bilgisayarcıya götürürsen kartın üzerine 2 kere tornavida sürtüp kartı daha kötü hale getirip, bu ölmüş bunu ben yapamadıysam başka kimse yapamaz diyebilir. :ROFL:
Ben her türlü servis taraftarıyım. Garanti bitmemiştir diye umuyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı