Kasayı bilgisayar masasının altına koymak soğutma açısından sorun çıkartır mı?

@1zy Normal, zaten havalarda ısındı. Oyunlara girmediğin zaman güç tasarrufu modunda kullan PC'yi. Daha az voltaj vereceği için ısıları düşük tutar.

Ben kışın kouıyorum sağ bacağımı üşütmüyor sağolsın.

@1zy Normal, zaten havalarda ısındı. Oyunlara girmediğin zaman güç tasarrufu modunda kullan PC'yi. Daha az voltaj vereceği için ısıları düşük tutar.

Güç tasarrufundan kastınız acaba windowsdaki güç seçeneklerinden olan mı

Bir şey daha soracağım atıyrum chrome açtığımda işlemci sıcaklığı anlık artıp azalıyor bu da normal midir

@1zy O da normal. Chrome bile girmeye gerek yok. Mouse oynattığın zaman bile ısı artışını fark edebilirsin. Çünkü voltaj arttırıyor.

Peki voltajı sabitlemek stabilite açısından daha mantıklı değil mi ?

Her zaman için değil. Bazı durumlarda daha az voltaj verecekken, stabil voltaj kullanıldığı zaman daha fazla vermiş olabilirsin. Yani atıyorum anlık 0.900V ile çalışacak işlemci fakat stabil 1.30V kullandığın için boşuna fazladan voltaj vermiş oluyorsun. Oyunlara gireceğin zaman voltaj sabitlemek mantıklı olur ancak. Normal masaüstü kullanımında güç tasarrufu modunda kullanmak en iyisi.

Ben bu işlerden çok anlayan birisi değilim açıkcası işlemci kaç derecede normal kaç voltaj lazım vs. bundan dolayı default ayarlarda bıracakağım. Teşekkür ederim değerli bilgiler için.

İfadeler: WTC
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…