Kasayı bilgisayar masasının altına koymak soğutma açısından sorun çıkartır mı?

• Konuyu başlatan 1zy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 5.362
Bakiniz benim böyle bir alanda duruyor kasa. 7 tane fan var islemci faniyla birlikte, ona rağmen yan camini takamiyorum ekran karti islemci yaniyor cam varken :). Benim de odamda sizin gibi bir masam var ama iste kullanamiyorum ah kasa seçimi simdiki aklım olsa kasaya para verirken hiç acimazdim önemsiz diye geçtim.

7 Fana rağmen bu kadar ısınamsı çok garip 😯. İşlemci fanı dahil(Ryzen 5 stok fan) 5 fanım var ve kasa masa altında duruyor. Kart bir kere bile 80 dereceyi görmedi.

Bakiniz benim böyle bir alanda duruyor kasa. 7 tane fan var islemci faniyla birlikte, ona rağmen yan camini takamiyorum ekran karti islemci yaniyor cam varken :). Benim de odamda sizin gibi bir masam var ama iste kullanamiyorum ah kasa seçimi simdiki aklım olsa kasaya para verirken hiç acimazdim önemsiz diye geçtim.Eki Görüntüle 568063
O kasayı ben yerim. Maşallah 🤩🤩

Ön kapak tamamen cıkıyor ama camı çıkarmayı hiç denemedim. Denesek mi :) Kasanın bütün görselliğini çöpe atıyorum o zaman :D
Yok hocam belli olmaz bile.ü
Yani bayağı garip geldi yüksek olması, o yüzden konu açmıştım ama şu an kafaya takmıyorum. :)

Alacağım. 😂
Tabii ki hoş bir şey değil. X570E'de falan da bu problem var. Asrock Taichi'de de. Sizde olması kadar normal bir şey yok. Onu düşünmüşlerdir herhalde. Gigabyte'ı pek sevmesem de donanım olarak iyi, yazılım olarak berbatlar.

Teşekkür ederim. 🙂
Sistem:
-Gigabyte Aorus Ultra X570 Anakart
-Asus Rog Strix 1080Ti Ekran kartı
-Corsair H115i RGB Platinum Sıvı Soğutma
-Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHz 2x8 RAM
-Corsair RM1000X 80 Gold Plus PSU
-250 GB ve 1 TB Samsung SSD'ler (Modelleri aklıma gelmedi)
-1 TB ve 500 GB HDD'ler
-Asus TUF GT501 Kasa
Masallah ya güle güle kullan abi bendede MSİ 1080 var. 1 ay önce sistem topladım 240 GB SSD yeter dedi bilgisayarcı. Şu an onun ceremesini çekiyorum. Oyunları HDD de topluyorum bu da hiç saglıklı değil tabi.. 1 TB SSD ve kasa değiştireceğim öğrenciyken para biriktirebilirsek tabi :D
7 Fana rağmen bu kadar ısınamsı çok garip 😯. İşlemci fanı dahil(Ryzen 5 stok fan) 5 fanım var ve kasa masa altında duruyor. Kart bir kere bile 80 dereceyi görmedi.
Abi boştayken sıkıntı yok ama 2K monitör olduğu için 2560x1440 çözünürlükte PUBG e girince direk 75 lere fırlıyor. Bu da çok yüksek değil fakat camı taktığımda 85 i görüyor 1 saatte :) Bu arada bendede ryzen 3600 stok fan vardı yeni bakır bir fanla değiştirdim ona rağmen yani bu sıcaklıklar. Kasa seçimi işte patron ya.

Tabii ki hoş bir şey değil. X570E'de falan da bu problem var. Asrock Taichi'de de. Sizde olması kadar normal bir şey yok. Onu düşünmüşlerdir herhalde. Gigabyte'ı pek sevmesem de donanım olarak iyi, yazılım olarak berbatlar.
Mesela şu an 69 derece. Yazılımını Allah düşmana vermesin. App Center saçmalığı gibi başka program yoktur. Zaten kullanmıyorum hiçbir programını, yüklü bile değiller. :D
@spade Teşekkür ederim. :) Bu zamanda öğrenci olupta sistem toplamak gerçekten zor iş. Az paralar dönmüyor çünkü donanım işlerinde. Ben bile öğrenci olmama rağmen zar zor bir şeyler toplayabiliyorum. Umarım istediğin sistemi yapabilirsin.

Arkadaşlar sistemi açtım boşta iken sıcaklık değerleri böyle biraz kullandığımda 50 - 60 derecede gidip geliyor bunlar normal değerler mi ?

Dosya Ekleri

• indir.png
    indir.png
    48,2 KB · Görüntüleme: 55
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı