Kasayı çıkarıp taktıktan sonra PC kasmaya başladı

zwoiehastaken

Hectopat
Daha fazla  
Yeni işlemci almıştım onu takmak için kasayı çıkardım, işlemci fanımı çıkardıktan sonra termal macunumun olmadığını fark ettim ve bilgisayarcıya götürürüm diye fanı geri takıp kasayı da geri takarak bilgisayarı açtım. Bilgisayarı açtığımda görev çubuğu 3 dakika sonra yüklendi ve uygulamalara girmek aşırı zorlaşmıştı. Mouse imlecim dahi kasıyordu Görev Yöneticisi'ni bile açamıyordum. Bu sorun neden kaynaklı olabilir? Dün NVIDIA'nın kendi uygulaması üzerinden ekran kartımı overclockladım, sorunun ondan olduğunu düşünüp NVIDIA'nın uygulamasını açmayı denediğimde kasmadan dolayı açılmadı ve bilgisayar mavi ekran verdi. Sorun bundan dolayı mıdır, bundan dolayıysa uygulamayı açmadan nasıl overclocku silebilirim?

Ekran kartım: GTX 1660.
İşlemcim: i5-6500
RAM: 16 GB.

Fan'ı söktüğünüzde sonuç olarak işlemci ve soğutma bloğunu bir birinden ayırmadınız mı?
Evet ayırdım fakat anlamadığım şey şu, sabah kalktığımda bilgisayarı açtım gayet hiçbir şey olmadan takıldım oyun oynadım fakat kasadan fanı çıkartıp geri taktığımdan bu kadar büyük derecede kasma olabilir mi ki?

Evet ayırdım fakat anlamadığım şey şu, sabah kalktığımda bilgisayarı açtım gayet hiçbir şey olmadan takıldım oyun oynadım fakat kasadan fanı çıkartıp geri taktığımdan bu kadar büyük derecede kasma olabilir mi ki?

Olur tabii hocam, dua edin sistem kendini sıcaklıktan dolayı kapamıyor. :D termal macun ısıyı iyi iletemiyor siz fanı çıkardığınız için arada hava baloncukları oluşuyor. O yüzdende ısınıp kasıyor. En iyisi sistemi kullanmayın işlemciye zarar verir yüksek sıcaklıklara çıkar. Termal macun sürün ve fanı öyle takıp oynamaya devam edin.

Olur tabii hocam, dua edin sistem kendini sıcaklıktan dolayı kapamıyor. :D termal macun ısıyı iyi iletemiyor siz fanı çıkardığınız için arada hava baloncukları oluşuyor. O yüzdende ısınıp kasıyor. En iyisi sistemi kullanmayın işlemciye zarar verir yüksek sıcaklıklara çıkar. Termal macun sürün ve fanı öyle takıp oynamaya devam edin.
Sistem kendini Nvidia'nın uygulamasını açtığımda 1 kere mavi ekran verdi ondan sonra geri açtım bi 10-15 dakika masaüstünde bir şeyler denedim kapanmadı sonra ben geri kapadım zarar gelmesin diye. Bugün bilgisayarcıya götürücem bakalım inşallah düzelir hocam.

Sistem kendini NVIDIA'nın uygulamasını açtığımda 1 kere mavi ekran verdi ondan sonra geri açtım bir 10-15 dakika masaüstünde bir şeyler denedim kapanmadı sonra ben geri kapadım zarar gelmesin diye. Bugün bilgisayarcıya götüreceğim bakalım inşallah düzelir hocam.

Sorun olmaz hocam. Sebebini sizlere söyledim termal macun sürünce düzelir.

Sorunu çözdüğünüzde mesajı çözüldü olarak işaretler iseniz. Konuyu okuyan arkadaşlarda yararlanırlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı