Kasayı Duvara Monte Etmek

cihany7

Hectopat
Katılım
19 Mart 2017
Mesajlar
269
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımı duvara düz bir şekilde monte etmek istiyorum. Fakat bunu nasıl yapacağım hakkımda hiçbir fikrim olmamasının yanına muhtemelen bozacağımı da düşünüyorum. Bu işi İstanbul'da düzgün yapan yerler var mı? Var ise neresi?


  • İşlemci: AMD FX 9370
  • Anakart: GIGABYTE 990FXA-UD5 AMD AM3 DDR3 GLAN SATA
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1050 Tİ Gaming X 4GB
  • RAM: CRUCIAL BALLISTIX SPORT 16GB DDR3-1600 DUAL KIT
  • HDD: Seagate 1 TB
  • SSD: Sandisk Ultra II 240GB
  • Kasa: AERCOOL AE-STR-ONEA750 750W STRIKE-X ONE ADV
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı tutabilecek sabit bir ayak yaptırabilirsiniz. Duvara 4-5 vida ile sabitlenip, 2 ayrı ayağı da olursa o ayakları da duvara sabitlerseniz o ağırlığı taşıyabilir.
Şunu anlatmak istedim:

d1d1d1d1d1.png
 
İlk başta kafandaki projenin tasarımını kağıda döküp, şuraya şu, buraya bu gelecek diyebilsin. Ardından marangoza gidip deliklerin ölçülerini alıp montajı yapacağın tahtayı hazırlatabilirsin. Son olarak da zımbara, boya vs ne yapmak istiyorsan yapar ve sistemi üzerine monte edersin.
 
Yapman mümkün fakat tavsiye etmem. Yaz aylarında nem sıkıntı çıkarabilir risk almaya değer mi sana kalmış. Duvara monte edeceğin parçanın özel bir malzeme olması gerekiyor. Öncesinde anakartı monte etmek için delik açılıp aynı şekil kasaya taktığında kullandığın yükseltme vidasını kullanman gerekiyor fakat onun için malzemeye delik açmak yeterli olmayacak bunun için vida yuvası açtırman gerekiyor o işlemi ise kılavuzla yapıyorlar. Uğraşmana değer bir şey mi bilmiyorum çok istiyorsan denemeye değer. Kolay gelsin şimdiden. :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı