Çözüldü Kasayı temizledikten sonra klavye ve farenin ışıkları gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burakrdt

Decapat
Katılım
10 Mayıs 2021
Mesajlar
68
Çözümler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik Elektronik Teknolojisi Endüstriyel Bakım Onarım
RAM
16 GB 3200 MHZ
SSD veya HDD modeli
Adata Legend 700 ALEG-700-512GCS 512GB 2000/1600MB
Ekran kartı
Sapphire PULSE Radeon RX 6600 11310-01-20G 128 Bit
Anakart
Gigabyte B450M K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci
Dün arkadaşımla güzelce oyun oynadık, sonrasında bugün uzun zamandır kasanın içini temizlemediğimden bir temizlik yapayım dedim. Her tarafını çıkardım vidalarını söktüm, sonra temizleyip tekrardan yerleştirdim. İlk başta aldığım fotoğrafla birlikte soketleri takıp bilgisayarı çalıştırdım ve ekrana görüntü de gelmedi, ekran kartının fanları da açılış anı ve sonrasında hiç çalışmadı. Bu arada bir fanım da çalışmıyordu ve onu çalıştırabildim, şu anda sıkıntısız çalışıyor.
Sonrasında bazı şeyler oldu.
Monitörümü ve hoparlör, fareyi düşürdüm ve monitör ekranı içler acısı durumda.
USB girişlerini yaptığımdaysa hoparlör ile kulaklık çalışıyor fakar mouse ve klavyeye ışık gelmiyor - çalışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. RAM'lerin ve ekran kartının ve soketlerin tamamen oturduğuna eminim.

20240407_120420.jpg

Altta bulunan soketler ve birkaç tanesi daha için çekmiş olduğum bir fotoğraf.
 
Anakart ile ilgili sıvı teması veya kopmonentlere zarar vermiş olabilirsiniz maalesef çaresi yok eğer bunlardan kaynaklanıyorsa.
 
Ekipmanlar anakarttaki portlara mı bağlı kasadaki mi? Yerlerini değiştirip deneyin.
Onu tam bilmiyorum, metal yüzeyli yerde olan yani anakarttaki porta bağlı oluyor o zaman. Kasadaki neresi oluyor onu bilmiyorum. HDMI kablosunu ekran kartı port girişine soktum, anakart kısmındakine de soktum lakin olmadı.

RAM'leri sök, uclarını silgiyle sil; CPU'ya uzak olan sokete bir tanesini tak ve calıstır. @Burakrdt
Silgim yoktu lakin silgimsi bir cisimle bir tanesini silip taktım ve çalıştı. Gerçekten çok mutlu oldum çünkü ekran kartımın bozuk olmadığından emindim ve fanları da çalışıyor lakin bu manzara karşısında ne yapacağımı bilemiyorum. Diğer Ram'i de denemem lazım. Sanırım yeni bir tane almam gerekecek.
 
Son düzenleme:
Onu tam bilmiyorum, metal yüzeyli yerde olan yani anakarttaki porta bağlı oluyor o zaman. Kasadaki neresi oluyor onu bilmiyorum. HDMI kablosunu ekran kartı port girişine soktum, anakart kısmındakine de soktum lakin olmadı.

Silgim yoktu lakin silgimsi bir cisimle bir tanesini silip taktım ve çalıştı. Gerçekten çok mutlu oldum çünkü ekran kartımın bozuk olmadığından emindim ve fanları da çalışıyor lakin bu manzara karşısında ne yapacağımı bilemiyorum. Diğer RAM'i de denemem lazım. Sanırım yeni bir tane almam gerekecek.

Sorunun cozuldugune sevindim, iyi Sosyaller.
 

Geri
Yukarı