Kasayı yan tarafı açık kullanmak mantıklı mı

Atakan159

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM 16GB(8x2) 3600Mhz
Ekran kartı RTX 3070 Ti
Anakart B550M DS3H
İşlemci Ryzen 5 5600
Başlıkta belirttiğim gibi kasayı yan tarafta bulunan temperli camı olmadan kullanmaya başladım. Kasam ASUS TUF Gaming GT301. 4 adet stok fanı ve SE-224-XTS işlemci soğutucusu ile kullanıyorum. GTA 5 de Ultra ayarlarda işlemci 76-78 ekran kartı 78-79 derece sıcaklıklara geliyor. Fakat yan camı çıkarttığım zaman ikisi de 69-71 derece aralığında kalıyor.

Bu kadar fark etmesi normal midir?
Böyle bir fark olması kasanın kötü olduğunu gösterir mi?
Camı çıkartmadan böyle bir sıcaklık düşüşünü başka nasıl sağlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark etmesi normal, sıcak hava kapak olmadığı için daha çabuk dışarı çıkıyor. Uzun vadede kasa içerisinin daha fazla toz dolmasına neden olur ama çok ısındığında oyunun bitene kadar kasanın camını açabilirsin. Kışın buna gerek kalmaz ama yazın bu dediğimi yapabilirsin. İşin özü sürekli açık kalmasın böyle çok ısındığında yaparsın ve kasa toz temizliği sıklığını arttırırsan hiçbir sorun olmaz.

Kasanın hava akışını en iyi şekilde sağlayarak daha çok fan veya daha ferah bir kasa vs.

Ben de açık kullananlardan idim. Fakat yaptığım araştırma neticesinde böyle yapıldığında hava akışını bozuyor ve daha çok tozlanma oluyormuş. Dolayısıyla camı tekrar geri takacağım, ve kasanın üst kapağına 3x fan taktıracağım.

Başlıkta belirttiğim gibi kasayı yan tarafta bulunan temperli camı olmadan kullanmaya başladım. Kasam ASUS TUF Gaming GT301. 4 adet stok fanı ve SE-224-XTS işlemci soğutucusu ile kullanıyorum. GTA 5 de Ultra ayarlarda işlemci 76-78 ekran kartı 78-79 derece sıcaklıklara geliyor. Fakat yan camı çıkarttığım zaman ikisi de 69-71 derece aralığında kalıyor.

Bu kadar fark etmesi normal midir?
Böyle bir fark olması kasanın kötü olduğunu gösterir mi?
Ses yalıtımı güzel olmaz, hava akışı sağlanamaz.

Arkada bulunan tek egzoz fanı yeterli gelmiyor olabilir mi? Üst tarafa 2 tane daha egzoz fanı koymayı düşünüyorum. Ne kadar etki eder , değer mi sizce?

Bu havada Ultra ayarlarda benim de GTA'da 70 civarında bence çok takmamak gerek normal çünkü.

Bu havada Ultra ayarlarda benim de GTA'da 70 civarında bence çok takmamak gerek normal çünkü.
Evet havaların da etkisi oldu kışın 69 görmüştüm en yüksek sıcaklık.
Benim 70 oluyor demişsin. ASUS TUF Gaming GT301 , 4 adet stok fanı ve SE-224-XTS işlemci soğutucusu ile kullanıyorum. Senin sistemin daha mı iyi soğutma olarak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı