Kasım ayında başlayınca Aralık sonu TYT biter mi?

zerotohero

Picopat
Arkadaşlar hiç deneme çözmedim ama netlerim tahmini 40-50 bandında , 24 ekim gibi kitaplarım elime ulaştıktan sonra başlamayı düşünüyorum diyelim ki ulaşmazsa en geç kasım başı başlayıp aralık sonu ocak başı TYT'yi bitirmeyi planlıyorum sizce bu zamanda 70 li netlere ulaşabilir miyim ? Bir de Ocak ayında AYT başlamak geç mi? Sayısalım ve AYT'de sıfırım.

Matematiğiniz iyiyse mümkün de 1 ayda 30 net arttırmak zor gibi duruyor.

TYT sürekli pekiştirme ister, bitmesi mümkün değil.

Eksik olan derslerinizi tespit etmeniz lazım öncelikle, bu noktada kitaplar elinize ulaşmadan son 3 TYT'yi çözerek ne seviyede olduğunuzu görün mutlaka.
Bu noktadan sonra varsayalım ki Türkçe metiniz 20'lerde, paragraf sorusu çözerek 30-35'lere çıkarırsınız +10 net anlamına gelir bu da. Hangi dersiniz eksik ise ona göre yorum yapmak daha doğru olur. Matematikten eksiğiniz çoksa 2 ayda o kadar net arttırmanız pek mümkün değil ama sosyalde eksiğiniz varsa nispeten daha kolay.

Eğer TYT ile alakalı hedefiniz 70 ise ve ocak ayında ulaşmış olursanız, yani daha sonraki süreçte TYT ile alakanız sadece denemeler olacaksa kalan vakitte AYT yetişir. Fakat ocak ayında biraz da tarih biraz da TYT kimya bakayım derseniz AYT yetişmeyebilir.

Eksik olan derslerinizi tespit etmeniz lazım öncelikle, bu noktada kitaplar elinize ulaşmadan son 3 TYT'yi çözerek ne seviyede olduğunuzu görün mutlaka.
Bu noktadan sonra varsayalım ki Türkçe metiniz 20'lerde, paragraf sorusu çözerek 30-35'lere çıkarırsınız +10 net anlamına gelir bu da. Hangi dersiniz eksik ise ona göre yorum yapmak daha doğru olur. Matematikten eksiğiniz çoksa 2 ayda o kadar net arttırmanız pek mümkün değil ama sosyalde eksiğiniz varsa nispeten daha kolay.

Eğer TYT ile alakalı hedefiniz 70 ise ve ocak ayında ulaşmış olursanız, yani daha sonraki süreçte TYT ile alakanız sadece denemeler olacaksa kalan vakitte AYT yetişir. Fakat ocak ayında biraz da tarih biraz da TYT kimya bakayım derseniz AYT yetişmeyebilir.
Şöyle söyleyim matematikte tüm konularda temelim var desem yalan olmaz fakat doğruyu söylemek gerekirse unuttum, bundan dolayı 40-50 günde tekrar edip netlerimi 20 civarına cikartmak istiyorum. Biyolojide de çoğu konuyu biliyordum fakat bunları da unuttum tekrar lazım kimyada da 9.sınıfı biliyordum sadece fizikte de aynı durum var yani demem o ki aslında çoğu derse aşinayim 60 günde hızlandırılmış şekilde tekrar yapacam gibi düşünebiliriz. Bu arada evet Ocak ayından sonra TYT'de önce branş denemeleri , branş denemelerinde tatmin olacağım netlere varınca da genel denemeler çözüp bir yandan da AYT çalışacağım.

Şöyle söyleyim matematikte tüm konularda temelim var desem yalan olmaz fakat doğruyu söylemek gerekirse unuttum, bundan dolayı 40-50 günde tekrar edip netlerimi 20 civarına cikartmak istiyorum. Biyolojide de çoğu konuyu biliyordum fakat bunları da unuttum tekrar lazım kimyada da 9.sınıfı biliyordum sadece fizikte de aynı durum var yani demem o ki aslında çoğu derse aşinayim 60 günde hızlandırılmış şekilde tekrar yapacağım gibi düşünebiliriz. Bu arada evet ocak ayından sonra TYT'de önce branş denemeleri, branş denemelerinde tatmin olacağım netlere varınca da genel denemeler çözüp bir yandan da AYT çalışacağım.

1 yıl olmuş Ne yaptın hedeflediğin gibi oldu mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı