Kasların vücudu sıkıştırmasından sonra müdahele etmek yanlış mı?

FVuarr

Decapat
Daha fazla  
Bir sabah kalktım, vücudumda yağ bırakmamaya yemin ettiğim bir haftaydı, ağır antrenman yapıp az yiyordum.

O sabah kasların göğüs kafesimi kıracağını hissettim, gerçekten nefes alamıyordum, hemen fıstık ezmesi vs. yağlı ne varsa yemeye başladım.

Tekrar vücudum rahatladı. Şu anda o formuma geri dönmeye çalışıyorum ama o anki korku var hala üzerimde. Ölecek miyim korkusu. Bu yüzden her o an geldiğinde aklıma yemek yiyorum. Bu beni rahatlatıyor. Sizce o anda vücudum gelişiyor muydu, yani müdahale etmem yanlış mıydı? Çünkü bayağı sertleştiğimi hissettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasların gelişmesi böyle bir şey değil.

Ağır antrenman yapıyorsan az yemeni tavsiye etmem. Kaburga kemiğini esnetmiş olabilirsin, belki batma yapıyordur.

Hocam batma hissediyordum. Ama nereden geldiğini çözemedim zaten acele ettim bir şeyler yedim. Az yeme konusunda yanlış yaptığımı kabul ediyorum. Hocalarımın kas gelişiminin bu şekilde olmadığını söylemeleride içimi rahatlattı, pişmanlık duyuyordum çünkü o anı bir daha yakalayamadıydım. İyi ki yakalayamamışım.

Sırf define olacam diye yetersiz karbonhidrat almak saçmalık. Definasyonda, eskisine göre daha ağır hatta aynı kalitede idman çıkaramazsın. Kaslardaki su ve glikojeni boşalır o setleri yapmak için tendonların daha çok devreye girer. Ve bir anda sakatlık yaşarsın. Kurumak isterken eldeki kaslarından da olursun. Ağırlıkları düşürmeni tavsiye ederim.

Aman kalsın hocam, daha da böyle bir şey denemem, yavaş yavaş ama temiz ilerleyeceğim. Yaptığım şeyin ismini bile şimdi senden öğrendim. İyice araştırmadan kimse sınırlarını zorlamasın diye de tavsiyemi buraya bırakıyorum.

Çok yiyorsan birden bırakma azaltmaya başla dostum

Elimde olsa hiç yememde, işte bu seferde kemik gibi görünüyorum.
Hiç yemeyerek kas yapılmaz zaten. Videoyu izlemeni tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…