Kasmaların sebebi RAM'ler mi yoksa SSD mi?

wruno967

Hectopat
Apacer Phantom Gold 3200MHz 2x8 RAM kullanıyorum. Zaman zaman kurgu yaparken, LoL'deyken, cok nadiren tarayıcıda dolasırken saliselik donmalar, kasmalar oluyor. Bu sorunların cozumunu SSD (Patriot Burst 1TB) degisiminde mi yoksa RAM degisiminde mi aramalıyım? Bir YouTube kanalı videosunda kullandıgım RAM'lerin kotu oldugunu söylemisti. Ek bir ücret odemeden RAM'leri satıp Corsair'in RAM'lerini almanın bir mantıgı olur mu? Bir de anakartım A320PRIMe-e sanırım 3200 MHz'e OC ile cıkıyor. Kasmaların bununla bir alakası olabilir mi? 2933 MHz değil mi kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zannetmiyorum. Lol yuksek sistemlere optimize degil. ozellikle emin olmak istersen, AAA oyunlardan herhangi birinde cok anlik drop girmiyorsa donanimda sikinti yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir deneyin hocam. Ramlarde sorun var mı kontrol edin.

Herhangi bir sorun bulmadı. Sanırım SSD'de sorun. M2 bakıyordumda dram olayı çok önemli mi? Ne işe yarıyor tam olarak bilginiz var mı ?

Herhangi bir sorun bulmadı. Sanırım SSD de sorun. M.2 bakıyordumda DRAM olayı cok önemli mi? Ne ise yarıyor tam olarak bilginiz var mı?

Önbellek, SSD'den çok daha hızlı, böylece boyutu az olan uygulamalar kalıcı olarak yazılana kadar orada duruyor. Ve burada durması, işlemcinin daha iyi bir şekilde sektor ayrımı yapmasına yardımcı oluyor. Öbür türlü gerçek SSD dediğimiz parçaları kullanıp hem yavaş çalışacaktı hem de durduk yere ömürlerinden çalacaktı. Faydalı bir özellik yani.
Kioxia Excerıa, Lrc20z001tg8, 1tb, 2100/1700, Nvme Pcıe M.2, Ssd (toshıba Ocz) Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL öneririm.

Disk testi yapar mısın bir bakalım.

Apacer Phantom Gold 3200MHz 2x8 RAM kullanıyorum. Zaman zaman kurgu yaparken, LoL'deyken, cok nadiren tarayıcıda dolasırken saliselik donmalar, kasmalar oluyor. Bu sorunların cozumunu SSD (Patriot Burst 1TB) degisiminde mi yoksa RAM degisiminde mi aramalıyım? Bir YouTube kanalı videosunda kullandıgım RAM'lerin kotu oldugunu söylemisti. Ek bir ücret odemeden RAM'leri satıp Corsair'in RAM'lerini almanın bir mantıgı olur mu? Bir de anakartım A320PRIMe-e sanırım 3200 MHz'e OC ile cıkıyor. Kasmaların bununla bir alakası olabilir mi? 2933 MHz değil mi kullanmalıyım?

Bu konuda çok bilgili olmadığımdan dolayı fikrimi es geçebilirsiniz. Zamanında SSD kullanırken çok kasmalar donmalar yaşıyordum format çözüm olmadı SSD'yi değiştirince sorunum çözülmüştü.

Disk testi yapar mısın bir bakalım.
Herhangi bir sorun çıkmadı. Acaba anakartta RAM'leri OC yapınca istikrarsızlık gibi bir seymi oluyor pek bilgim yok ama.

Dosya Ekleri

• ssd test.png
    ssd test.png
    75,7 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı