Kaspersky, Control Türkçe yamasında truva atı tespit etti

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba Technopat güzide kullanıcıları.

İngilizcem bu oyun için çok düşük kaldığı için bilinen bir firma olan Anonymous Çeviri'den "Üyelik alıp bari öyle keyfini çıkararak oynayayım." dedim ve dosyaları atınca bir de ne olsun? Kaspersky virüs saptadı.

Yanlış bir saptama olabilir mi?

@Murat5038 hocam, sizi tekrar meşgul ediyorum. Sizce yanlış bir saptama olabilir mi?

Dosya Ekleri

• control enteresan dosya.JPG
    control enteresan dosya.JPG
    52,9 KB · Görüntüleme: 147
  • controlw.JPG
    controlw.JPG
    59,9 KB · Görüntüleme: 122
Hocam VirüsTotal'den bakabilir misiniz? Yanlış bir sonuç olabilir.
Doğrudan client virüs taraması yaptım ve bu çıktı. :(
VirüsTotal'den bir de Hitman 2 klasöründeki yama kaldır.exe dosyasına baktım ve bunlar çıktı.

Dosya Ekleri

• virüs.JPG
    virüs.JPG
    86 KB · Görüntüleme: 99
  • oha.JPG
    oha.JPG
    41,8 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Adamların Discord sunucularında dosyalarımız korsanları çıkmasın diye korumalı ondan dolayı öyle gözüküyordur diyor fakat HEURA virüsü var gösteriyor ve bu bilgisayara girince bilgisayar ölmüş olur çoktan.

Adamların Discord sunucularında dosyalarımız korsanları çıkmasın diye korumalı ondan dolayı öyle gözüküyordur diyor fakat HEURA virüsü var gösteriyor ve bu bilgisayara girince bilgisayar ölmüş olur çoktan.
Hocam ben güvenmem şahsen, korsanları çıkmasında ama heura falan bulmaz korsanları engelleme yazılımında. Bulursa trojan bulur diye düşünüyorum. (Heura nasıl bir virüs bilmiyorum.)

@Murat5038 hocam, sizi tekrar meşgul ediyorum. Sizce yanlış bir saptama olabilir mi?
Birinci dosya OCCT zaten eski sürüm olduğundan kullanmamanız gerekir. Diğeri oyun dosyası içinde UDS sistemiyle tepit edilmiş. Verilen eksik bilgilere göre dosyanın kendi değil çıkış yapınca kayıt defterine şüpheli bir dosya bırakıyor. Yine kısa araştırmada son derece zararlı dosya olduğu gözüküyor. Tabi dosya ismine göre araştırdım siz tam VT sonucunu vermediğiniz için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı