Kaspersky devre dışı kaldığı zaman bilgisayar virüs girebilir mi?

311989

Hectopat
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
1.695
Çözümler
7
Arkadaşlar merhaba, bugün ders adına Kaspersky'ı devre dışı bıraktım. Ders bittiğinde Kaspersky'ı aktif ettim. Ancak klavye nedense bağlanmamıştı. Çıkardım geri taktım ancak işe yaramadı. Bende yeniden başlattım. Sorun çözüldü ancak bu seferde kulaklık devre dışı kaldı. Sonra çıkar tak yaptım düzeldi, Ikisi'de çalıştı bu sefer. Ancak ortalama 1-2 saat sonra klavye kendi kendine rastgele tuşlara basmaya başladı. Neyse ki kısa sürdü bu olay. Bundan ortalama 30 dk sonrada mouse kendi kendine rastgele yerlere gitmeye başladı. Oyunda 360 derece döndü sağ gitti sola gitti. Virüs'den şüphelendim hemen bir Kaspersky ile tarama yaptım. Sorun çıkmadı. Bunun sebebi nedir arkadaşlar? Aslında klavyeyi çözdüm gibi. Klavyenin kablosunun çıkış yerini biraz oynattımmı bağlanıyor direkt. Zaten diğer sorunlarda 7-8 saatlik aktiflik süremde 1 kere yaşandı. Ancak klavyenin kendi kendine rastgele basması 2-3 olmadı 4 kere yaşandı. Lütfen yardım edin arkadaşlar.
 
Başlığa göre yorum yapmam gerekirse, aslında bilinen bir kaynaktan dosya indiriyorsanız bu tip antivirüs programlarına pek de gerek yok. Bu tip antivirüs programları sistemi fazlasıyla yormaktadır. Başta Avast, Kaspersky, avira, Bitdefender ve ESET olmak üzere. Eğer internetten fazla bir şey indirmiyorsanız veya indirdiğiniz kaynaktan eminseniz antivirüs programını kaldırıp sisteminizi rahatlatabilirsiniz. Klavye ve mouse olayına gelince, bilgisayarınız fazla ısındığından böyle bir sorun oluşmuş olabilir. Benim de Lenovo dizüstü bilgisayarım vardı. 4 saat aralıksız GTA 4 oynarken klavye bir anda çalışmamaya başladı. Bende sizin gibi bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra düzeldi.
 
Fatih'in dediklerie kulak asma, açık olsa da bulaşır diyene de.
Senin sorunun donanımsal kendin de biliyorusn zaten. Sağlam bir tane alıp, sağlam USB girişine bağlayın.
AV devre dışı bırakılmaz. Oyun modu var alırsın o moda, oyun vb. oynuyorsan bittiğinde kapatırsın modu.
Ders dediğin uzaktan eğitim yazılımı diyorsan güvenlik açıkları olduğunu belirtik çoğu yerde. Zayıf nokta taraması kullanıp güncel olmayan veya riskli uygulamaları kaldırırsınız başka birinin bağlandığını düşünüyorsanız.
 
Virüs bulaşırda hemen bloke eder ve karantinaya alır hangi virüs olursa olsun. Alışveriş yapıyorsanız 7-24 açık kalması lazım. Kaspersky internet security nin.
Peki Kaspersky kapalı iken yinede bloke eder mi? Kaspersky'ın üzerine sağ tıklayıp korumayı duraklat demiştim. Bunu EBA'nın canlı ders uygulamasında'da yapmıştım. Kamerayı engelliyordu bende kapamıştım. Ama neyse ki korumayı duraklatma'dan kamerayı kapatmayı buldum. Kaspersky ile tarama yaptım sonuç temizdi. Şimdi ne yapmalıyım? Bu arada Murat hocam en son ne demek istediniz anlamadım? her uygulamam güncel ve hepside en güvenilir sitelerden indirildi.
 
Bu arada ayriyeten kullanılan canlı ders sitesi: classroom.google.com
1589288826024.png

Tam olarak böyle yaptım.
 

Geri
Yukarı