"Kaspersky ile tam tarama yapın!"

Mesela bugün bilgisayarı her açtığında bir sitenin açıldığını söyleyen, çözüm bulmaya çalışan bir arkadaş vardı. Yine Kaspersky ile taratın dendi. Ne zamandan beri antivirüsler adwareleri siliyor? Benim mi haberim yok?
Bende de Firefox'ta +18 sayfalar açılıyordu. Kaspersky Free yükledim.
Tarama yaptım, yanlış hatırlamıyorsam 2 tane trojan çıkmıştı. Veya daha farklı bir şey.

Ama Kaspersky, bulup sildikten sonra reklamlar çıkmamaya başladı.

Bende de Firefox'ta +18 sayfalar açılıyordu. Kaspersky Free yükledim.
Tarama yaptım, yanlış hatırlamıyorsam 2 tane trojan çıkmıştı. Veya daha farklı bir şey.

Ama Kaspersky, bulup sildikten sonra reklamlar çıkmamaya başladı.
Sadece adware ayrı, trojan ayrı. Arkadaşın şikayeti bilgisayarın her açılışında bir siteye atmasıydı. Tarayıcı ayarları değiştirilerek veya kayıt defterinden kolayca çözülebilecek bir şey için Kaspersky önerildi.

Ben Comodo önermeye devam ediyorum bir ara bende o akıma kapıldım ama benim bir ayrıcalığım olmalı o yüzden Comodo.
Evet Comodo agresif ama çok güzel.

Katılıyorum. Bitdefender 2. tercihim. Sonrasında Comodo. Fikrim hiç değişmeyecek galiba ya.

Son düzenleme:
Sadece adware ayrı, trojan ayrı. Arkadaşın şikayeti bilgisayarın her açılışında bir siteye atmasıydı. Tarayıcı ayarları değiştirilerek veya kayıt defterinden kolayca çözülebilecek bir şey için Kaspersky önerildi.
Aynı sorundu işte. Onda da büyük ihtimal trojan varmış, öyle diyorum.

Geçen arayüzü beğenmedi diye başka bir AV önerisi isteyen adama çok kolay, sen kullanmayı bilmiyorsun diyordu biri :D

Bunun üstüne ben de konu açtım ve boş yere ben linç yedim.

Bir de şu var:

Avast'ın "A"sını duyan güvensiz diyor.

1613668589392.png

Bu da My Kaspersky ile ilgili gizlilik ilkesi.

Ve bir de kullandığınız işletim sistemi dahi sizin donunuza kadar bilgi alıp sömürüyor. Neyin güvensizliği, anlamıyorum.
Ha bu arada o içerikleri gizlilik sekmesinden kapatabiliyorsunuz.

Geçen arayüzü beğenmedi diye başka bir AV önerisi isteyen adama çok kolay, sen kullanmayı bilmiyorsun diyordu biri :D

Bunun üstüne ben de konu açtım ve boş yere ben linç yedim.

Bir de şu var:

Avast'ın "A"sını duyan güvensiz diyor.

Eki Görüntüle 885626

Bu da My Kaspersky ile ilgili gizlilik ilkesi.

Ve bir de kullandığınız işletim sistemi dahi sizin donunuza kadar bilgi alıp sömürüyor. Neyin güvensizliği, anlamıyorum.
Ha bu arada o içerikleri gizlilik sekmesinden kapatabiliyorsunuz.
Bunların hiç birisi sorun değil. Son 4 hane olma sebebi ise full sürümünü satın aldıktan sonraki oluşturan güvenlik için.

Bunların hiç birisi sorun değil. Son 4 hane olma sebebi ise full sürümünü satın aldıktan sonraki oluşturan güvenlik için.
Biliyorum zaten. Fakat ortada öyle bir algı oluşmuş. Sanki Avast kullanınca evine gelip seni alıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı