Kaspersky ile VAC çakışır mı?

Octafox

Hectopat
Kaspersky kullanmaya başladım telefonda. Bilgisayarıma da kurmak istiyorum. Ben aktif olarak CS:GO oynuyorum. Kaspersky kullanırsam VAC ile ilgili bir sorun olur mu? Çünkü antivirüs yüzünden ban yediklerini söyleyenler var internette. Şimdiden teşekkürler.

Çünkü antivirüs yüzünden ban yediklerini söyleyenler var internette.

Sallamak bedava nasıl olsa.

VAC nedir?

VAC, Valve Anti-Cheat'in kısaltmasıdır. Kullanıcıların bilgisayarlarında kurulu olan hileleri tespit etmek için kullanılan otomatik bir sistemdir. Bir kullanıcı tanımlanabilir hile yazılımı kullanan bir bilgisayardan VAC korumalı bir sunucuya bağlanırsa, VAC sistemi kullanıcıyı gelecekte VAC korumalı sunucularda oynamaktan yasaklar.

VAC sistemi hileleri, hile imzalarını kullanarak sağlıklı bir şekilde belirler.
Bir oyuncuyu diğer oyunculara üstün kılacak herhangi bir üçüncü parti değişiklik, hile veya uygun olmayan yazılım olarak sınıflandırılır ve VAC yasaklamasını tetikler. Buna, oyunun dinamik bağlantı kütüphaneleri ve çalıştırılabilir dosyaları üzerinde yapılan değişiklikler de dahildir.

Sunucu yöneticileri oyuncuları özel olarak yasaklayabilir ancak VAC yasaklaması veremezler.

Aşağıdakiler VAC yasaklaması kapsamında
değildir:
  • Sistem donanımı yapılandırmaları.
  • Ekran kartı sürücüleri gibi, güncellenmiş sistem sürücüleri.

VAC'ın çalışma şekli bir antivirüs programına oldukça yakındır ve bilinen hileleri tespit edecek bir veri tabanına sahiptir. Bir hile tespit edildiği zaman o kullanıcının hesabı gecikmeyle verilecek bir yasaklama için işaretlenir. Yasaklama hemen uygulanmaz, hile tespit edildikten birkaç gün sonra uygulanır. Kullanıcıya yasaklama uygulandıktan sonra bu kullanıcı bira daha güvenli olarak işaretlenmiş çok oyunculu oyun sunucularına katılamaz. Yasaklama kullanıcının Steam hesabına verildiği için bu yasaktan kurtulabilmesinin tek yolu yeni bir Steam hesabı açarak sizin oyununuzu tekrar satın almasıdır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı