Kaspersky Rescure Disk Boot Edilmemesi

F5 yapıp gelen pencereyi onayla sonrasında bunları yap:
  • Legacy USB support, Enable olsun veya Auto,
  • Option Rom Messages, Keep current,
  • Boot option ve Boot priorities kısmında USB belleğin üst sırada olması gerekir.
Kılavuzda sendekiyle aynı değil ancak buradakiyle aynı ise boot kısmı altta dediklerimi de yap:
ASUS M5A97 R2.0 Bios ayarları
  • Fast boot enable ise disable yap, CSM disable ise Enable yap.
  • CSM kısmında Boot device control UEFI and Legacy olsun

Eğer hala boot etmez ise Sistem açılırken F8'e devamlı basıp gelecek menüden başında UEFI olmayan USB belleğini seçin. Bu şekilde başlamaz ise bootable işlemini doğru yapmamışsındır.
NOT: Belleği USB 2.0 olana tak.
Dediklerinizi yaptım. Boot etti. USB bellek en başından beri zaten USB 2.0 portuna takılıydı.

Başında UEFI olmayan USB belleği seçince Boot etti. Eskiden o seçenek gözükmüyordu. O yüzden onu seçememiştim.

Boot etti ama böyle bir şey çıktı.
bunu_seç.jpg

Bununla yazdır imajı. İmaj doğru indiğine emin misin? MD5 kontrolü yap istersen:
85e7add26fca4a0a7bf7e58b63165a24
HashTab ile kontrol ettiğimde dosyanın orjinal Hash ile uyuşmadığını gördüm. Ve google chrome ile indirmek yerine free download mananger ile indirdiğimde. Hash'ler uydu. Şimdi tekrar Boot etmeyi deneyeceğim.

Ve nihayet Boot etti. Hatta tarama bile bitti. İlk önce güncelleme yapıp tüm seçenekleri işaretleyip tarama yaptım.

1234.jpg

Ve nihayet Boot etti. Hatta tarama bile bitti. İlk önce güncelleme yapıp tüm seçenekleri işaretleyip tarama yaptım.
Doğrusu oydu zaten güzel. Normal sistemde niye taramadın ki?
HashTab ile kontrol ettiğimde dosyanın orjinal Hash ile uyuşmadığını gördüm. Ve google chrome ile indirmek yerine free download mananger ile indirdiğimde. Hash'ler uydu. Şimdi tekrar Boot etmeyi deneyeceğim.
Bu tür büyük şeyler zaten indirme yöneticisi ile indirilmelidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı