Kaspersky Security Cloud Free'de Kullandığım Ayarlar

Kaspersky Security Cloud - Free (eski adıyla Kaspersky Free), Kaspersky tarafından sunulan ve sunulduğu platformlar içerisinde temel antivirüs korumasını sağlayan ücretsiz bir üründür. Aşağıdaki bağlantıdan Kaspersky Security Cloud - Free'yi indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kaspersky Security Cloud Free içerisinde sunulan ücretsiz özellikler:
Kaspersky Security Cloud Free içerisinde bulunan ücretli özellikler:
Kaspersky Security Cloud - Free paketi içerisinde, Kaspersky VPN (eski adıyla Kaspersky Secure Connection) ve Kaspersky Password Manager da bulunmaktadır.
  • Kaspersky VPN içerisindeki ücretsiz özellikler:
    • Günlük olarak 300 MB veri miktarı
    • Otomatik olarak seçilen sunucu konumu
    • Platformlar arası destek
  • Kaspersky Password Manager içerisindeki ücretsiz özellikler:
    • En fazla 15 parola saklayabilime desteği
    • Gelişmiş şifreleme standartı (AES) desteği
    • Platformlar arası senkronizasyon
Eğer ücretli sürümlerin içerisinde bulunan özellikleri kullanmak istiyorsanız, ücretli sürümlerden kendinize uygun olan bir planı deneyebilirsiniz. Kişisel kullanım için Kaspersky Security Cloud - Personal ürününü inceleyebilirsiniz. Aile kullanımı için Kaspersky Security Cloud - Family paketini inceleyebilirsiniz.

Kaspersky Security Cloud - Free içerisinde kullandığım ayarlar aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki ayarları kendinize göre düzenleyebilir veya Kaspersky Security Cloud Free'nin varsayılan olarak sunduğu ayarları da kullanabilirsiniz. Bu seçim tamamen kullanıcıya ve kullanıcının sistemini kullanma alışkanlığına kalmış bir şeydir. Çünkü pasifleştirdiğim bir seçenek, başkası için gerekli olan bir özellik olabilir ve bu durumda kimsenin güvenlik yazılımında değişikliğe sebebiyet vermesini istemem. Kaspersky Security Cloud Free sürekli olarak güncellendikçe, ev kullanıcılarının açık tutması gereken koruma bileşenleri varsayılan olarak açık bir şekilde başlatılıyor ve ek olarak yapmanız gereken seçenekler azalıyor.
  1. Kaspersky Security Cloud - Free yüklendiğinde, Kaspersky VPN de sisteminize yüklenmektedir. Eğer Kaspersky VPN'i kullanmak istemiyorsanız, sisteminiden kaldırabilirsiniz.

    Kaspersky Password Manager, Kaspersky Security Cloud - Free ile beraber yüklenmeyebilir. Bu yüzden isteğinize bağlı olarak yükleyebilirsiniz.

    01.png
  2. Bu alanda koruma bileşenlerinin tümünü kategoriler hâlinde görüntüleyebilirsiniz.

    02.png
    1. Kaspersky Security Cloud - Free içerisinde sunulan temel koruma bileşenleri yer almaktadır.

      03.png
      1. 04.png


        05.png


        06.png


        07.png


        08.png
      2. 08.png


        09.png
      3. Eğer kullandığınız bir veya birden fazla e-posta hesbaında istemediğiniz postalar alıyorsanız ve gelen postaların tehdit içerip içermediğini bilmiyorsanız, e-posta antivirüsünü etkinleştirebilirsiniz.

        Ben kullandığım e-posta hesaplarındaki gelen postalara dikkat ettiğim için pasif hâle getirmeyi seçtim. Ayrıca e-posta antivirüsü e-posta hesaplarınızı korumaya açalıştığından, her postayı açışınızda bir miktar da olsa size yavaşlık oluşturacaktır. Performans konusunda da isterseniz e-posta antivirüsünü etkinleştirip, "Düşük" seçeneğini ayarlayabilirsiniz.

        10.png
      4. 11.png
      5. 12.png
    2. Kaspersky Security Cloud - Free içerisinde sunulan gelişmiş koruma bileşenleri yer almaktadır.

      13.png
      1. 14.png
      2. 15.png
    3. Sistem içerisindeki verilerinizin korunması için sunulan bileşenlerdir.

      16.png
      1. 17.png
  3. Koruma bileşenleri dışındaki; işletim modu, performans ve kendini koruma seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.

    18.png
    1. Eğer Kaspersky Security Cloud - Free sisteminizin açılışını yavaşlatıyorsa, ekran görüntüsünde de belirtilen seçeneği pasif hâle getirebilirsiniz.

      19.png
    2. 20.png
    3. 21.png
  4. Tespit edilen nesnelerin seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.

    22.png
    1. 23.png
  5. İçerisinde bulunduğunuz ağ içerisindeki seçenekleri ayarlayabilirsiniz.

    24.png
    1. Mozilla Firefox ve Thunderbird kullanıyorsanız, trafik tarama özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

      25.png
  6. Uygulama simgesi ve bildirim ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

    27.png
    1. 28.png
    2. 29.png


      Birden fazla kişi bilgisayarı kullanıyorsa, koruma bileşenlerini kullanıcıya göre kısıtlama hakkında sahip olabilirsiniz.

      30.png
  7. Donanım sanallaştırması, ekran klavyesi, güvenli klavye ve parola gücü özelliklerinin bulunduğu alandır.

    31.png
    1. 32.png
Tüm ayarları uyguladıktan sonra kaynak kullanımı değerleri:

Kaynak.png

Birçok sistemde kaynak kullanımları değişiklik gösterebilmektedir. Benim test yapmış olduğum sistemin özellikleri:

Dizüstü Bilgisayar Modeli​
İşletim Sistemi​
 
@TheHypesTR ve @Gorkidoo, şu anda konuyu baştan aşağı güncelledim. Eksik olarak gördüğünüz ya da sormak istediğiniz bir yer bulunuyor mu?
O Parola kısmında bulunan kişilerden "Herkes" kullanıcındaki tiklerin hepsini kaldırdım. Kaldırmama rağmen şu özellikler açık gözüküyor: "Anahtarı Kaldır, Ebeveyn Denetimine Giriş Yap" Herhangi bir sorun teşkil eder mi?
 
Şu kısım biraz aklıma takıldı. Early-start tarzı bir ayardan ziyade direkt programın başlangıçta çalışıp çalışmamasına karar veriyor gibi duruyor. "Bilgisayar açılışında kaynakları işletim sistemine sun" adlı bir ayarın daha olduğunu hatırlıyorum, yeni arayüzde kaldırılmadıysa eğer.
Kaspersky Security Cloud ürünlerinin güncellemelerini tam anlamıyla görebilmek için Kavremover ile kaldırıp, tekrardan yüklemek gerekiyor. Özellikle arayüz güncellemelerinin tamamını düzgün bir şekilde güncellenmesi için bu şekilde bir yöntem sunmuşlar. 😕

Yeni arayüzünde bu seçenek de bulunuyordu. Geçen günlerde @Gorkidoo'ün sistem açılışındaki performansında bir kayıp yaşadığını gördüm. Ben de bu yüzden eğer sistem açılışında performans sorunları yaşıyorlarsa, kapatabileceklerini belirttim. Sistem açılışından sonra manuel olarak başlatabilirler.
O parola kısmında bulunan kişilerden "Herkes" kullanıcısındaki tiklerin hepsini kaldırdım. Kaldırmama rağmen şu özellikler açık gözüküyor: "Anahtarı Kaldır, Ebeveyn Denetimine Giriş Yap". Herhangi bir sorun teşkil eder mi?
Sizden başka birisi bilgisayarınızı kullanıyorsa, açık olan özelliklere sahip olabilir. Tek kullanıcı iseniz, o kısmı dert etmenize gerek yok gibi duruyor. Varsayılan admin olmak için KLAdmin olmanız yeterlidir.
 
Gördüğüm şu yazı sonrasında Kaspersky kullananlar için şifreli bağlantıların taranmasının devre dışı bırakılmasını önermiyorum. Web koruması tarafından tespit edilen bir tehdit diğer modüller tarafından da tespit edilecek diye bir kural yokmuş.


1.PNG
 
@acv, bu konu hakkında bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Konu içerisinde kullanıcıya bıraktığım ayarı (belirtmiş olduğun) direkt olarak düzenledim. Son zamanlarda Malwaretips üzerinde açılan konulara bakamıyordum ve ince ayarlı bir şekilde kullanılan Kaspersky Security Cloud Free'nin ayarlarının ne denli değiştiğini örmemiştim.

Şu anda konu içerisindeki sunulan ayarlar da, Malwaretips üzerinde bir kullanıcının paylaşmış olduğu ayarlardı. Kendim de denemiştim ve kaynak kullanımı konusunda başarılı bir konumdaydı. Güvenlik açısından da bir problem yaşamamıştım.

Bu zamana kadar açılmasını önerdiğim ayarlar, son zamanlarda Kaspersky tarafından varsayılan bir şekilde açık hâlde başlatılıyordu. Çünkü Kaspersky Security Cloud sürekli güncelleme aldıkça, sunmuş olduğu seçenekler ve seçeneklere bağlı olan kaynak kullanımları değişimler göstermeye başladı. Bu yüzden ince ayar konusunda yapılabilecek çok az bir ayar kaldı.

Normalde konu içerisinde daha fazla ayar bulunuyordu fakat son zamanlarda değiştirişlmesini önerdiğim ayarlar az olduğundan (güncellemeler sonrasında), kategoriler azalmaya başladı. Bu yüzden de konu içerisinde bulunan ayarlar azalmaya başladı.
 

Geri
Yukarı