Security Cloud'u bilemeyeceğim fakat şu anda düz Free kullanıyorum. Windows'un kendi Firewall'u aşırı dandik ve çok saçma sapan çalışıyor. Engellenmemesi gereken bir uygulamayı engelliyor, yeterli güvenliği sağlayamıyor, bunun gibi birçok sorun var. Mesela WampServer'a dışarıdan erişim sağlayabilmek için Firewall'da ayarlar yapmam gerekti. Ayrıca bazı korumaları devre dışı bırakma özelliği de Free'de yok maalesef.Kaspersky Security Cloud Free size fazlasıyla yeter, ücretli bir antivirüs almaya gerek olmadığını düşünüyorum. Dosya sistemi, web, mail antivirüsü ve system watcher modülü bütün sürümlerde ortak olarak bulunuyor ki bunlar zaten korumayı sağlayan temel modüller. KIS için verdiğiniz para basit olarak firewall ve application control özelliklerini aktifleştirmeye gidiyor.
Windows'un güvenlik duvarı çok stabil değil. Kural ekleme gibi işler için Microsoft'un kenara köşeye sıkıştırdığı araçları kullanmak gerekiyor. Fakat antivirüse dahil olunca direk antivirüs ayarlarından kontrol edilebiliyor.@yusuf6554 23 TL gibi bir ücreti varsa alınabilir elbet, fiyatlardan haberim yoktu.
Güvenlik duvarının önemini çok anlayamadım açıkçası. Sistemde zararlı bir yazılım barınmadığı ve kasıtlı olarak hacklenmediğiniz sürece Windows'un güvenlik duvarını kullanmanın ne farkı var?
Merhaba. Bende uzun yıllar, orijinal lisanslı KIS kullandım.Kaspersky Security Cloud Free size fazlasıyla yeter, ücretli bir antivirüs almaya gerek olmadığını düşünüyorum. Dosya sistemi, web, mail antivirüsü ve system watcher modülü bütün sürümlerde ortak olarak bulunuyor ki bunlar zaten korumayı sağlayan temel modüller. KIS için verdiğiniz para basit olarak firewall ve application control özelliklerini aktifleştirmeye gidiyor.
Evet.Şimdi size bir sorum olacak. Kaspersky Internet Security'de Firewall ve bankacılık koruması var mı?
O kadar fazlaya gerek yok, alternatif güvenli satıcı sitelerinden de alabilirsiniz ki; konuda söylendiği gibi KIS gayet yeterli.Sizce bir premium antivirüs yazılımına 325 TL vermeye değer mi?