Kaspersky Total Security Almaya Değer Mi?

Ben güvenlik için Türk yazılımları hariç diğer büyük yazılımcı şirketlere güvenirim. Malum, hükümetimizin bilgilerimizi Türk firmasından zorla alıp kimi neden fişleyeceği ve suçlayacağı belli olmaz...
Ben şahsen Japonya menşeili Trend Micro Maximum Security kullanıyorum. Sistemi biraz fazla kullanıyor. Ama fiyatı diğerlerine çok uygun.
Bir dahaki sefere Kaspersky veya Bitdefender deneyeceğim.

Son düzenleme:
Şimdi size bir sorum olacak. Kaspersky Internet Security'de Firewall ve bankacılık koruması var mı?

Kaspersky Security Cloud Free size fazlasıyla yeter, ücretli bir antivirüs almaya gerek olmadığını düşünüyorum. Dosya sistemi, web, mail antivirüsü ve system watcher modülü bütün sürümlerde ortak olarak bulunuyor ki bunlar zaten korumayı sağlayan temel modüller. KIS için verdiğiniz para basit olarak firewall ve application control özelliklerini aktifleştirmeye gidiyor.

Kaspersky Security Cloud Free size fazlasıyla yeter, ücretli bir antivirüs almaya gerek olmadığını düşünüyorum. Dosya sistemi, web, mail antivirüsü ve system watcher modülü bütün sürümlerde ortak olarak bulunuyor ki bunlar zaten korumayı sağlayan temel modüller. KIS için verdiğiniz para basit olarak firewall ve application control özelliklerini aktifleştirmeye gidiyor.
Security Cloud'u bilemeyeceğim fakat şu anda düz Free kullanıyorum. Windows'un kendi Firewall'u aşırı dandik ve çok saçma sapan çalışıyor. Engellenmemesi gereken bir uygulamayı engelliyor, yeterli güvenliği sağlayamıyor, bunun gibi birçok sorun var. Mesela WampServer'a dışarıdan erişim sağlayabilmek için Firewall'da ayarlar yapmam gerekti. Ayrıca bazı korumaları devre dışı bırakma özelliği de Free'de yok maalesef.
Koruması son derece iyi (virüsler resmen Kaspersky Free'den bile korkarak kaçıyor) fakat ayarları yetmiyor diyebilirim. Mesela Microsoft Edge Chromium'da YouTube'a Upload yaparken yükleme göstergesi bozuktu, Kaspersky'den güvenli uygulama olarak ekledim. Normalde ağ korumasını direk kapatırdım fakat Free'de kapatılamıyor. Bir de bir ara Edge Chromium'u her açtığımda sertifika soruyordu. Normalde bu da kapatılabiliyor (zira bu da ağ koruması ile sağlanıyor) fakat Free'de mümkün değil, mecburen istisnalara ekledim (daha doğrusu kendi kendine sordu ekleyeyim mi diye, ben de ekledim).
KIS de sadece 23 TL'ye bulunabilirken Free'de kalmak biraz mantık dışı olmaya başladı benim için.

@yusuf6554 23 TL gibi bir ücreti varsa alınabilir elbet, fiyatlardan haberim yoktu.

Güvenlik duvarının önemini çok anlayamadım açıkçası. Sistemde zararlı bir yazılım barınmadığı ve kasıtlı olarak hacklenmediğiniz sürece Windows'un güvenlik duvarını kullanmanın ne farkı var?

@yusuf6554 23 TL gibi bir ücreti varsa alınabilir elbet, fiyatlardan haberim yoktu.

Güvenlik duvarının önemini çok anlayamadım açıkçası. Sistemde zararlı bir yazılım barınmadığı ve kasıtlı olarak hacklenmediğiniz sürece Windows'un güvenlik duvarını kullanmanın ne farkı var?
Windows'un güvenlik duvarı çok stabil değil. Kural ekleme gibi işler için Microsoft'un kenara köşeye sıkıştırdığı araçları kullanmak gerekiyor. Fakat antivirüse dahil olunca direk antivirüs ayarlarından kontrol edilebiliyor.
WampServer'a telefonumdan erişemiyordum mesela, sorun Windows Firewall'dan kaynaklı çıktı. Kural ekleyince sorun düzeldi.
Ayrıca Free'nin ayarları pek yeterli değil. Free'de koruma bileşenleri tek tek kapatılamıyor, korumanın komple kapatılması gerekiyor.
Hazır 23 TL'ye bulabilmişken almayı düşünüyorum. Yarın Paycell kartıma para atıp alacağım o zaman.

Merhaba. Bende uzun yıllar, orijinal lisanslı KIS kullandım.
Şuan Kaspersky Free kullanıyorum. Kaspersky Security Cloud Free'ye geçmeme gerek var mı? Artısı var mı yani Kaspersky Security Cloud Free'nin?

Son düzenleme:
Bu fiyata Total Security almaktansa Kaspersky'nin son ürünü Secuirty Cloud alınabilir, 3 PC 400 TL civarında. Bana kalırsa Internet Security gayet yeterli koruma sağlıyor, ücretsiz sürüme göre birçok işlevi var. İndirime girdiğinde alıp, lisans yenilerken de verilen %30 indirimle birlikte sürekli uygun fiyatlı bir koruma sağlayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı