Kaspersky veri çalar mı?

OnurE

Femtopat
Katılım
24 Mart 2021
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.


Kaspersky, Gmail vb. bilgilerimizi çalabilir mi/çalar mı veya sistemimize zarar verir mi?
Şimdi uzun süre kullanan kişiler belki de bu yazdığımı çok saçma bulabilir ama ben Kaspersky'ı henüz yüklemediğim saatlerde daha iyi bir performans aldığımı hatırlıyorum. Kaspersky'ı 1 saat önce filan kaldırdım ve 20 dakika öncesine kadar bilgisayarım 3dk geç açılıyordu. Şimdi o durum biraz düzeldi gibi ama tam olarak emin değilim. Belki de tamamen kaldıramadığım için hala bilgisayarım bundan etkileniyordur.
 
Verilerinizi satmadığını söylüyor, inanıp inanmamak size kalmış. Bir ara Rus hükümetiyle anlaşıp USA bilgisayarlarındaki verileri çalmayı amaçlamıştı söylentileri var. Hatta USA bilgisayarlarında Kaspersky kullanmayı yasaklamıştı.
 
Merhabalar.

Kaspersky, Gmail vb. bilgilerimizi çalabilir mi/çalar mı veya sistemimize zarar verir mi?
Şimdi uzun süre kullanan kişiler belki de bu yazdığımı çok saçma bulabilir ama ben Kaspersky'ı henüz yüklemediğim saatlerde daha iyi bir performans aldığımı hatırlıyorum. Kaspersky'ı 1 saat önce falan kaldırdım ve 20 dakika öncesine kadar bilgisayarım 3dk geç açılıyordu. Şimdi o durum biraz düzeldi gibi ama tam olarak emin değilim. Belki de tamamen kaldıramadığım için hala bilgisayarım bundan etkileniyordur.

Kaspersky güvenilirdir. Crack indirmediyseniz sorun olmaz.

Güvenilir antivirüsler:

McAfee.
BitDefender.
Kaspersky.
ESET 32.
vb.

Bir de tarama için Malwarebytes.
 
Çalmaz, onayladığınız lisans antlaşmasıyla rızanız dahilinde veri toplar ve işler. Çalmak dediğiniz habersizce ve izinsizce yapması demektir ki firmaların hiçbiri bunu göze almaz zaten.

Kaspersky çok tartışmalı bir firma. Açıkçası hakkında söylenenler iddiadan öteye geçmiş gözükmüyor, sağlam bir delil olmadığı için de kesin bir şey söyleyemiyoruz. Gözlemlediğimiz kadarıyla gizlilik konusunda diğer şirketlere nazaran çok daha fazla veri topluyor, özellikle KSN'e katıldıysanız. Etik tartışmalar var. Kısaca gizliliğinizi önemsiyorsanız kullanmayın. Ha sorarsanız diğer antivirüsler nasıldır? Onlar da çok farklı değil, ama gizlilik ayarlarını falan yaparsanız daha az veri toplarlar Kaspersky'ye kıyasla.

Ev kullanıcılarına yönelik güvenlik ürünleri sunan şirketler arasında kullanıcının haklarına en çok saygı duyan firma Emsisoft gibi görünüyor. Örneğin Emsisoft Anti-Malware ürününde gizlilik ayarlarını en ince detayına kadar yapılandırabiliyorsunuz, böylece programın sadece gerektiğinde gerekli verileri toplamasını sağlamış oluyorsunuz.

Ücretsiz yazılımlar arasında Comodo'nun ürünleri şeffaftır, gizliliğinizi yönetebilirsiniz ancak ürünleri kalite açısından vasattır. Yine de çoğu kişinin işini görecektir. Windows Defender, bulut ve otomatik dosya gönderiminde falan veri toplar, bu bilgilerin normal bir kullanıcı için kişisel olacağını düşünmüyorum, açık kalabilir. Ancak müşteri deneyimi programı gibi ıvır zıvırları kapatmalı. Bu koşullarda kullanılabilir. Ücretsiz yazılımlar genelde farkı veri toplamayla, ekstra sponsor yazılım kurdurmaya çalışmayla falan kapatmaya çalışırlar. Gönüllük esasına dayanılarak üretilmeyen ücretsiz yazılımlar genellikle böyle olur. Biraz dikkatli olarak bunun üstesinden gelmek mümkün, biraz da araştırarak.

 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı