Kaspersky virüsü algılayamadı

Daha fazla  
Merhaba. Bugün Kaspersky indirdim ve şimdilik memnun gibiyim. Eskiden McAfee kullanıyordum bu arada. Lakin şunu fark ettim.

YouTube'da birisi virüs ile ilgili video atmış ve indirme linkini koymuş. Bende merak ettim engelleyecek mi diye. Engellemedi ve tarama yapmama rağmen algılayamadı. Halbuki aynı dosyayı McAfee ile taradığım zaman da McAfee direkt algılamıştı ve kaldırmıştı. Bunun olması normal mi? Yani güvenlik ayarı ile ilgili yapmam gereken bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten hiçbir antivirüs bana göre %100 tüm tehditlere karşı koruma sağlayamaz. McAfee bir virüsü bulamaz, Kaspersky bulur falan. En doğrusu Kaspersky'a ulaşıp dosyanın zararlı olduğunu söyleyin ve veri tabana koysunlar. Bana dersen ben lider antivirüs istiyorum diye, sana ESET öneririm.

Merhaba. Bugün Kaspersky indirdim ve şimdilik memnun gibiyim. Eskiden McAfee kullanıyordum bu arada. Lakin şunu fark ettim.

YouTube'da birisi virüs ile ilgili video atmış ve indirme linkini koymuş. Bende merak ettim engelleyecek mi diye. Engellemedi ve tarama yapmama rağmen algılayamadı. Halbuki aynı dosyayı McAfee ile taradığım zaman da McAfee direkt algılamıştı ve kaldırmıştı. Bunun olması normal mi? Yani güvenlik ayarı ile ilgili yapmam gereken bir şey var mı?

Hocam Kaspersky'ın veri tabanında ekli olmayabilir o virüs.

Dosya antivirüsü ayarlarına girip güvenlik düzeyini "aşırı" yapıp deneyin.

Veri tabanınız güncel mi? Ben her gün güncelliyorum. Gerçi kendisi de belirli aralıklarla güncelliyor. Bende en ufak bir tehlikeliyi bile daha indirmeden engelliyor. Şaşırtıcı sizde böyle olması.
Evet güncel.

Aslında evet dediğiniz doğru arkadaşlar. Birinin bulamadığını diğeri buluyor.

Dosya antivirüsü ayarlarına girip güvenlik düzeyini "aşırı" yapıp deneyin.
İşe yaramadı.

Evet güncel.

İşe yaramadı.

Ksn'de bu dosyanın bilgi çalma veya sisteme zarar verme amacı olmadığı bilgisi girildiyse belki o sebeple uyarı vermemişte olabilir. Kaspersky veri tabanında olmama ihtimali çok düşük çünkü piyasadaki en yoğun kullanılan uygulama sayılabilir. Sürekli veri tabanını güncelliyorlar. Kaspersky yardım'a sorabilirsiniz iyi olur bence.

Evet güncel.

İşe yaramadı.

Dosyayı başlatınca sezgisel analiz yöntemi sayesinde algılayabilir ancak bunu yapmak tehlikeli olacağı için önermem.

Dosya masaüstündeyken hızlı tarama yapmayı denediniz mi?

Dosya masaüstündeyken hızlı tarama yapmayı denediniz mi?
Denedim, işe yaramadı.
kaspersky taraması sonucu.PNG

Technopat Haberler

Geri
Yukarı