Çözüldü Kaspersky virüsü temizleyemiyor

• Konuyu başlatan kayzz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 790
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kayzz

Decapat
Daha fazla  
Kaynak izleyicisinde bir dosya tespit ettim ismi posix winthread .dat eklentili. Bir dosya çalışıyor dosya konumuda Win32 de winsvcf adlı bir klasörün içinde bu .dat dosyası Kaspersky temizleyemedi.

Dosyanın bulunduğu konum dosya: C:\Windows\System32\winsvcf\x938739.dat
Kaspersky: Tespit edilen nesne temizlenemiyor.

Dipnot: Format atıldı dosya silindi fakat yaklaşık bir saat sonra System32 de tekrar belirdi bu bir virüs mü çünkü diğer konularda insanlar mining virüsü olduğundan bahsetmisti.

Dosya Ekleri

• IMG-20250331-WA0028.jpg
    IMG-20250331-WA0028.jpg
    97,3 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG-20250331-WA0027.jpg
    IMG-20250331-WA0027.jpg
    84,9 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG-20250331-WA0026.jpg
    IMG-20250331-WA0026.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 43
Çözüm
Sadece ilgili dosyayı silin, bunlar gereksiz olabilir diyerek fazla dosya silmeyin kesinlikle.

Takıldığınız başka bir durum olursa sorabilirsiniz.
Peki Kaspersky'ın hata payı var mı ya da daha doğrusu şu anda bu dosyanın bana bir zararı var mıdır verdiğim bilgilere dayanılarak ekstra kontrol etmem gereken test etmem gereken bir şey var mı?

Yeni fark ettiğim bir detay var işlem öncesi belgeleri saklamak adına flash belleğime aktardığım belgeler vardı bunlari flaşa attım format öncesinde, daha sonra format sonrası USB takıp belgeleri tekrar atmıştım PC'ye ve bundan sonra System32 baktığımda dosya tekrar ortaya çıkmıştı.

İlgili dosyayı VirusTotal üzerinden taratabilir misiniz?

Sonuçları sizinle paylaşacağım.

Buyurun hocam.
İlgili dosyayı Virüstotal üzerinden taratabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG-20250331-WA0046.jpg
    IMG-20250331-WA0046.jpg
    230 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG-20250331-WA0047.jpg
    IMG-20250331-WA0047.jpg
    223,1 KB · Görüntüleme: 27
Yeni fark ettiğim bir detay var işlem öncesi belgeleri saklamak adına flash belleğime aktardığım belgeler vardı bunlari flaşa attım format öncesinde, daha sonra format sonrası USB takıp belgeleri tekrar atmıştım PC'ye ve bundan sonra System32 baktığımda dosya tekrar ortaya çıkmıştı.

Sonuçları sizinle paylaşacağım.

Buyurun hocam.

Hocam başka bir PC de format flashi hazırlayın sonra bu bilgisayara format atın.
O kullandığınız flashida kullanmayın daha.

Belleginizde de virüs var sanırım, önce onu silmeniz gerekebilir. Ve üzülerek söylüyorum cihazınızda zararlı tespit edilmiş gerçekten. Bu kadar veri sağlayıcı hatalı bilgi vermiş olamaz diye düşünüyorum.

Bellek üzerindeki zararlıları genel olarak benzer şekilde kodluyorlar. Bu rehberi inceleyip silmeyi deneyebilirsiniz.

Bu rehbere gore bir Linux dağıtımını belleğe yazıp, canlı disk görüntüsü üzerinden sistemi başlatıp, sisteminizin kurulu olduğu diske erişip ilgili dosyayı silmeyi dener misiniz?
Ben halen bu mesajı destekliyorum açıkçası. En garanti yol bu bence.

Hmm kusura bakmayın 1 sorum daha var temizlemesem olduğu gibi kullanmaya devam etsem sizce bir sorun olur mu ya da daha büyük bir soruna yol açar mi?

Hocam sağ olun var olun öncelikle dediklerinizi dikkate alacağım ve bu rehberi kullanacağım bu rehber hakkında eklemek istediğiniz bir şey var mı önemli bir şey dikkat etmem gereken bir şey misal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı