Kaspersky vs Comodo

alperensky25

Centipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar ben kts kullanıyorum. Comodo internet Security diye bir şey varmış. Lisansım bitince Comodo'ya geçmeli miyim Kaspersky'dan memnunum ama ktsnin desteği sona erdi diyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Comodo üzmez. Ayarlarını doğru yaparsanız hele hiç üzmez. Laptop'umda kullanıyorum. Eski laptop ve çok sistem falan da yemiyor. Ben memnunum. Tavsiye ederim.

Comodo üzmez. Ayarlarını doğru yaparsanız hele hiç üzmez. Laptop'umda kullanıyorum. Eski laptop ve çok sistem falan da yemiyor. Ben memnunum. Tavsiye ederim.

Şu an Comodo kurdum ktsnin tespit edemediği virüsleri tespit etti hem de ktsnin koruma ayarları en üst düzeyde olmasına rağmen.

Comodo gayet güzeldir. Geçiş düşünebilirsiniz. Av-test tarafından en iyi ürün olmayı başarabilmiş.
AV-Test Comodo'nun IS sürümünü en son Ağustos 2019'da test etmiş hocam, top product ise en son Nisan 2018'de almış. Üzerinden çok zaman geçmiş, baz alınamaz kısacası.

Kaspersky aktif olarak test edilmeye devam ediliyor, Haziran 2024 ile Şubat 2016 arasında yapılan tüm testlerde (toplam 51 test) IS versiyonu top product rozeti almış.

Aynı şekilde AV-Comparatives tarafında da Kaspersky'ın sonuçları oldukça iyi, güncel Real World Protection testlerinde Comodo yine yok.

Kısacası Comodo iyidir güzeldir ama Kaspersky açık ara daha yerinde bir tercih olacaktır.

Şu an Comodo kurdum ktsnin tespit edemediği virüsleri tespit etti hem de ktsnin koruma ayarları en üst düzeyde olmasına rağmen.
False-positive olabilirler hocam, isterseniz VirusTotal gibi bir servise bu dosyaları yükleyip linki paylaşın.

Comodo'nun koruma mantığı çok farklı. %100 koruma veya %99.9 koruma istiyorsanız Comodo kullanmalısınız.
Daha önce Comodo kullanmamış ve koruma mantığını bilmeyenler Kaspersky der.

Her bilinmeyen uygulamayı sanal olarak çalıştıran (SandBox) olarak çalıştıran bir antivirüsü kim geçebilir? Bir de kernel bu sandbox.
VirusScope var, dosya şüpheli eylem tespit ederse işlemlerini geri alıyor.
HIPS var, eğer bilinmeyen dosya garip işlem yaparsa yine engelleyebiliyorsunuz buradan ve yine tüm işlemlerini geri alabiliyorsunuz.
Güvenlik Duvarı var, yine bilinmeyen uygulamalar için size izin soruyor. 5-6 tane belirli preset var Web Tarayıcısı gibi onlar da iyi.
Comodo Valkyrie var, bilinmeyen dosyaları KSN gibi Cloud'a yükleyerek dosyaların %90-%95 civarını sadece 2 dakika içerisinde, diğerlerini de 6 saat içerisinde (uzman tarafından manual denetlenmesi için) gönderiyor.
Sezgisel'i iyi.
Comodo KillSwitch ile virüsleri sadece 5-6 saniye de anlayabiliyorsunuz, bu programı da Comodo uygulamasından indiriyorsunuz.

Veritabanı dışında Kaspersky'dan daha iyidir.
Comodo 2018-2019 yıllarından beri test platformlarında nedense yer almıyor. Laptopta sıkıntısız şekilde kullanıyorum ben ama.
Eğer Comodo'nun kurucusu Melih'in blogunu okusaydınız görürdünüz sebebini. Kısaca rüşvet tarzı olayların döndüğünü söyleyip çıkmışlar. Şuan AV-LAB olması lazım o şirket testlerini yapıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı