Kaspersky "web sitesi sızmış olabilir" uyarısı

2 adımlı doğrulamayı açın. Güçlü bir şifre oluşturun. Özellikle veri ihlalinin olduğu sitedeki hesabınız siliniyorsa silmeyi deneyin.

Zamanında kayıtlı olmuş olabilir. Bir sormam lazım kendisine 😄 şifreyi değiştimesi yeterli olur mu acaba? Bu arada bu şey tam olarak nedir virüs gibi falan mı?

Hayır mesela senin hesabının kayıtlı olduğu site saldırıya uğramış ve şifren saldıranların eline geçmiş.

Hayır mesela senin hesabının kayıtlı olduğu site saldırıya uğramış ve şifren saldıranların eline geçmiş.
Anladım. Abim üye olduğunu söyledi daha önceden şifresini değiştiriyorum şuan. Teşekkürler herkese cevaplar için 👍🏻

Wattpad yazıyor. Kitap okuma sitesi değil miydi bu? Nasıl bir ihlal yapmış olabilir ki?
Zamanında kayıtlı olmuş olabilir. Bir sormam lazım kendisine 😄 Şifreyi değiştimesi yeterli olur mu acaba? Bu arada bu şey tam olarak nedir virüs gibi falan mı ?
Aynen çeviriyorum :

Haziran 2020'de, kullanıcıların oluşturdukları hikayelerin yayınlandığı web sitesi Wattpad, neredeyse 270 milyon kaydı açığa çıkaran büyük bir veri ihlali yaşadı. Veriler önce satıldı ve daha sonra bir halka açık bilgisayar korsanlığı forumunda geniş çapta paylaşıldı. Olay çok kapsamlı kişisel bilgilerin sızmasına sebep oldu.

Sızdırılan bilgiler arasında; İsim soyisim ve kullanıcı adları, e-posta ve IP adresleri, coğrafi konumlar, cinsiyetler, sosyal medya profilleri, kullanıcı web adresleri, doğum tarihleri ve saklanan şifreler dahil olmak üzere tüm kişisel bilgiler.

Olay yaşanalı 1 sene olmuş bu arada.

Ben mail adreslerimi her gün bu siteden kontrol ettiririm :D Geçmiş olsun. Bu hesabın kullandığı şifreyi değiştirin. Başka bir yerde bu şifreyi kullanıyorsa onların tümünü de değiştirmesi gerekiyor.

Aynen çeviriyorum :

Haziran 2020'de, kullanıcıların oluşturdukları hikayelerin yayınlandığı web sitesi Wattpad, neredeyse 270 milyon kaydı açığa çıkaran büyük bir veri ihlali yaşadı. Veriler önce satıldı ve daha sonra bir halka açık bilgisayar korsanlığı forumunda geniş çapta paylaşıldı. Olay çok kapsamlı kişisel bilgilerin sızmasına sebep oldu.

Sızdırılan bilgiler arasında; İsim soyisim ve kullanıcı adları, e-posta ve IP adresleri, coğrafi konumlar, cinsiyetler, sosyal medya profilleri, kullanıcı web adresleri, doğum tarihleri ve saklanan şifreler dahil olmak üzere tüm kişisel bilgiler.

Olay yaşanalı 1 sene olmuş bu arada.

Ben mail adreslerimi her gün bu siteden kontrol ettiririm :D Geçmiş olsun. Bu hesabın kullandığı şifreyi değiştirin. Başka bir yerde bu şifreyi kullanıyorsa onların tümünü de değiştirmesi gerekiyor.
İlk kez duyuyorum bu wattpad olayını. Şifreyi değiştirdim fakat hala sitede sorgulattığımda kırmızı oluyor. Bu düzelmez mi?

Zamanında kayıtlı olmuş olabilir. Bir sormam lazım kendisine 😄 Şifreyi değiştimesi yeterli olur mu acaba? Bu arada bu şey tam olarak nedir virüs gibi falan mı ?
data.png

Wattpad sitesindeki bu bilgilerin hepsi çalınmış. Wattpad hesabındaki şifreyi ve o şifre ile kayıt olmuş bütün sitedeki şifreleri değiştirmesi gerekecek.
İlk kez duyuyorum bu wattpad olayını. Şifreyi değiştirdim fakat hala sitede sorgulattığımda kırmızı oluyor. Bu düzelmez mi?
Maalesef, hayır. Sadece hackerler o şifreyle saldırı yapamayacak.

Düzelmez tabiki. Bu adres ve bu adrese bağlı bahsedilen kişisel bilgilerin çalınan hesaplar arasında olduğu çoktan tespit edilmiş. Yani bir kere toplanıp paylaşılmış tüm bu bilgiler. Şu anda kimlerin elinde olduğunu bilmiyoruz. Kredi kartınızın çalınması gibi bir şey. Hemen kapattırıp değiştirmeniz gerekir ve banka size 16 hanesi ve CCV kodu tamamen farklı bambaşka bir kart çıkarır. Ve eski kartı çalıntı olarak işaretler. O kart herhangi bir yerde kullanılmaya çalışıldığında banka bilgi sistemi suç uyarısı verir ve kullanan kişiye yakalama emri çıkarılır. O şekilde hareket etmek gerekiyor. Çalındığı gerçeğini düzeltemezsiniz. O hep orada kalacak. Benim hesaplarımın birinde 7 farklı ihlal var. Bilgilerinizi çok güvenli saklıyoruz denen hiçbir site tam güvenlikli değil, o yüzden paylaşım yaparken internette mümkün olduğunca anonim takılmakta fayda var.

Outlook şifresi ve outlook ile giriş yapılmış her şeyin şifresini değiştirdik ve daha güçlü bir şifre yaptık. Umarım işe yarar. Bu tarz şeyler çok kolay olmaya başladı artık gizlilik denilen bir şey kalmamış :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı